Coreea de Nord, posibilă activitate nucleară de reprocesare/ Imaginile din satelit indică prezenţa unor trenuri speciale

Coreea de Nord ar putea desfăşura noi activităţi în cadrul complexului nuclear Yongbyon, asociate cu reprocesarea materialului radioactiv în combustibil pentru bombe, conform unor imagini din satelit analizate de experţi americani, relatează Reuters.

893 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord, posibilă activitate nucleară de reprocesare/ Imaginile din satelit indică prezenţa unor trenuri speciale

Coreea de Nord ar putea derula o activitate nucleară de reprocesare/ Imaginile din satelit indică prezenţa unor trenuri speciale

Centrul pentru Studii Strategice Internaţionale din Washington a emis un comunicat prin care transmite că în urma analizării imaginilor din satelit din data de 12 aprilie, se poate observa activitate în cadrul complexului nuclear.

Conform experţilor americani, activitatea derulată în cadrul Yongbyon poate indica transferul de material radioactiv.

„În trecut, aceste trenuri speciale au fost asociate cu transferul de material radioactiv pentru reprocesare. Activitatea curentă, cu implicaţiile sale, nu exclude posibilitatea repetării scenariului”, se menţionează în comunicat.

Departamentul de Stat din Statele Unite a refuzat să comenteze pe baza comunicatului, dar o sursă guvernamentală a transmis că deşi există posibilitatea derulării unei activităţi de reprocesare, aceasta nu reprezintă o activitate nucleară semnificativă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici