Coreea de Nord, replică la anunţul lui Trump privind armele nucelare. Cartea albă privind respectarea drepturilor omului de către SUA, publicată de regimul de la Phenian

Coreea de Nord a publicat, miercuri, un raport potrivit căruia Statele Unite "încalcă grav drepturile omului", relatează site-ul publicaţiei The Japan Times.

1487 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord, replică la anunţul lui Trump privind armele nucelare. Cartea albă privind respectarea drepturilor omului de către SUA, publicată de regimul de la Phenian

Coreea de Nord susţine că Statele Unite "încalcă grav drepturile omului"

Agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA a transmis un raport în limba engleză, care reprezintă cartea albă a regimului de la Phenian privind respectarea drepturilor omului de către SUA.

Raportul a fost publicat în aceeaşi zi în care preşedintele american Donald Trump a susţinut primul discurs despre Starea Uniunii, în Congresul SUA. Trump a anunţat că Statele Unite vor depune toate eforturile pentru a împiedica regimul de la Phenian să dezvolte arme nucleare capabile să ameninţe teritoriul american, adăugând că "niciun regim nu şi-a asuprit cetăţenii mai mult şi mai brutal decât dictatura din Coreea de Nord".

"Statele Unite ale Americii, <<gardian al democraţiei>> şi <<campion al drepturilor omului>>, continuă să facă zgomot privind drepturile omului, dar nu vor putea niciodată să camufleze adevărata identitate, de violator brutal al drepturilor omului. Discriminarea rasială şi mizantropia sunt maladii grave, inerente sistemului social din SUA, şi au fost agravate de când Trump a preluat mandatul", se arată în raportul Coreei de Nord, cu trimitere la demonstraţiile violente de la Charlottesville, statul Virginia, de anul trecut.

Potrivit aceluiaşi raport, americanii din clasa muncitoare "plutesc în abisul coşmarului", fără case şi locuri de muncă, şi se confruntă cu creşterea tarifelor medicale. Totuşi, mai mulţi înalţi oficiali din administraţia Trump sunt "miliardari din conglomerate", iar activele totale ale înalţilor funcţionari publici însumează peste 14 miliarde de dolari, transmit nord-coreenii.

"Politicile antipopulare pe administraţia Trump le desfăşoară de un an servesc, fără excepţie, intereselor câtorva cercuri de oameni bogaţi", se mai arată în raportul elaborat de către regimul de la Phenian.

Situaţia drepturilor omului din Coreea de Nord a fost aspru criticată în repetate rânduri de către Statele Unite şi ONU. Potrivit unor estimări, aproximativ 120.000 de persoane sunt prizonieri politici ai regimului de la Phenian.

O comisie a Naţiunilor Unite a publicat un raport cuprinzător în 2014, potrivit căruia Coreea de Nord comite încălcări ale drepturilor omului "fără precedent în lumea contemporană". Raportul a fost întocmit în baza mărturiilor a sute de exilaţi nord-coreeni.

Femeile din Coreea de Nord nu au acces la educaţie corespunzătoare şi la oportunităţi de angajare, fiind adesea victimele violenţei domestice şi agresiunii sexuale la locul de muncă, potrivit unui raport prezentat recent de către un comitet din cadrul ONU.

Regimul de la Phenian a catalogat aceste rapoarte drept ficţiuni redactate de către Statele Unite şi aliaţii lor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici