Statele Unite cer ţărilor din Golf să depună eforturi pentru reducerea tensiunilor din regiune

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, şi secretarul Apărării, James Mattis, au cerut, marţi, Qatarului, Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite să depună eforturi pentru reducerea tensiunilor din regiune, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

631 afișări
Imaginea articolului Statele Unite cer ţărilor din Golf să depună eforturi pentru reducerea tensiunilor din regiune

Statele Unite cer ţărilor din Golf să depună eforturi pentru reducerea tensiunilor din regiune

Oficialii de la Washington au precizat că stabilitatea regională va fi consolidată, dacă statele din Golf vor depăşi actuala criză diplomatică.

”Este foarte important ca toate taberele să renunţe la retorică, să aibă o atitudine mai reţinută pentru a evita escaladarea tensiunilor şi să depună eforturi pentru soluţionarea crizei”, a declarat Tillerson.

Şi Mattis a subliniat importanţa reducerii tensiunilor din regiune, afirmând că toate taberele- Bahrain, Oman, Kuwait, Qatar, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite- sunt parteneri importanţi pentru Statele Unite.

”Unitatea statelor din Golf creşte eficienţa noastră pe mai multe fronturi, în mod particular în lupta împotriva terorismului, în înfrângerea reţelei teroriste Stat Islamic şi în contracararea influenţei maligne a Iranului”, a declarat Mattis.

La 5 iunie 2017, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain - care, alături de Qatar, sunt membri ai Consiliului de Cooperare al Golfului - şi Egipt au întrerupt legăturile diplomatice, comerciale şi de transport cu Qatarul, motivând că regimul de la Doha destabilizează regiunea prin sprijinirea unor reţele teroriste precum Stat Islamic şi Al-Qaida şi printr-o relaţie apropiată cu Iranul. Qatarul a respins toate acuzaţiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici