Carles Puigdemont susţine că este singurul candidat viabil pentru a conduce regiunea catalană

Carles Puigdemont, fostul premier al Cataloniei, a declarat, marţi, că este singurul candidat viabil pentru a conduce regiunea, în contextul în care Parlamentul catalan a amânat sesiunea de alegere a unui nou lider al Cataloniei, informează site-ul postului France 24.

523 afișări
Imaginea articolului Carles Puigdemont susţine că este singurul candidat viabil pentru a conduce regiunea catalană

Carles Puigdemont susţine că este singurul candidat viabil pentru a conduce regiunea catalană

”Nu există niciun alt candidat posibil pentru a conduce regiunea”, a transmis Puigdemont pe reţelele de socializare.

De asemenea, fostul lider al regiunii catalane i-a îndemnat pe susţinătorii independenţei să rămână ”uniţi, puternici, demni, democraţi şi paşnici”.

Marţi, Preşedintele Parlamentului regional catalan, Roger Torrent, a anunţat că alegerea unui nou lider a fost amânată, insistând că singurul candidat potrivit pentru conducerea Cataloniei este Carles Puigdemont. De cealaltă parte, premierul spaniol Mariano Rajoy a reafirmat că Puigdemont nu poate candida pentru conducerea guvernului regional cât timp se află la Bruxelles.

Carles Puigdemont se află în exil autoimpus la Bruxelles de când a fost destituit de către guvernul central de la Madrid din funcţia de şef al executivului Cataloniei. La 19 ianuarie, Puigdemont a declarat că noile tehnologii îi permit să guverneze regiunea catalană, chiar dacă se află în Belgia.

Puigdemont este acuzat de răzvrătire şi rebeliune de către justiţia spaniolă, fiind emis un mandat de arestare pe numele lui. La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum. Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei - prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie - şi demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenţei a a fost ilegală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici