Coreea de Nord respinge oferta Seulului de a începe negocierile şi promite să retrimită trupele la frontieră

Coreea de Nord a respins miercuri oferta Coreei de Sud de a trimite o echipă ne negociatori pentru a începe discuţiile în vederea evitării unei escaladări a tensiunilor de la graniţă şi a încerca o reconciliere, scrie Reuters.

3688 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord respinge oferta Seulului de a începe negocierile şi promite să retrimită trupele la frontieră

Coreea de Nord respinge oferta Seulului de a începe negocierile şi promite să retrimit trupele la frontieră

Agenţia de stat nord-coreeană, KCNA, a anunţat, miercuri, la o zi după ce Coreea de Nord a aruncat în aer biroul comun de legătură cu vecinii de la Sud, că Phenianul a refuzat oferta de pace a Coreei de Sud.

Mai mult, în anunţul presei nord-coreene se arată că liderii de la Phenian vor trimite trupe la frontiera de sud.

Refuzul Coreei de Nord de a primi pentru discuţii trimişii de la Seul reprezintă o lovitură dură primită de preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, care încearcă o reconciliere durabilă cu Nordul.

De asemenea, ar putea complica eforturile preşedintelui american Donald Trump de a convinge Phenianul să renunţe la programele sale nucleare, mai ales că Washingtonul are în prezent probleme interne mult mai presante decât Coreea de Nord.

Luni, Moon s-a oferit să-i trimită pe consilierului său pe probleme de securitate naţională, Chung Eui-yong şi şeful serviciilor de spionaj, Suh Hoon, să poarte discuţii cu oficialii de la Phenian. Dar KCNA a anunţat că Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a respins propunerea considerată „lipsită de tact şi sinistră”.

"Soluţia la criza actuală dintre Nord şi Sud, cauzată de incompetenţa şi iresponsabilitatea autorităţilor sud-coreene este imposibilă şi poate fi încheiată doar atunci când se plăteşte preţul corespunzător", a transmis KCNA.

Armata nord-coreeană vrea să ocupe zona demilitarizată de la graniţa cu Coreea de Sud, conform bbc.com

Sora liderului nord-coreean, Kim Yo-jong, a spus zilele trecute că a cerut armatei să se pregătească. „Simt că este momentul să ne rupem de autorităţile sud-coreene. (...) Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”, a fost declaraţia acesteia.

Liderul militar a confirmat, marţi, precizând că „studiază planul de acţiune” pentru ca armata să fie trimisă în zonele demilitarizate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici