Coreea de Nord sugerează că ar putea relua testele atomice şi balistice

Administraţia Kim Jong-Un a sugerat, marţi, că ar putea relua testele nucleare şi balistice din cauza exerciţiilor militare comune organizate de Statele Unite şi Coreea de Sud, informează site-ul agenţiei Associated Press.

866 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord sugerează că ar putea relua testele atomice şi balistice

Coreea de Nord sugerează că ar putea relua testele atomice şi balistice

"Dat fiind că Statele Unite îşi reneagă unilateral angajamentele, ne pierdem gradual justificările de a aplica angajamentele pe care le-am făcut noi faţă de Statele Unite", a transmis marţi agenţia oficială din Coreea de Nord (KCNA).

Coreea de Nord a suspendat testele nucleare şi balistice în contextul dialogului liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, cu preşedintele SUA, Donald Trump.

Ministerul de Externe de la Phenian a argumentat că Administraţia Donald Trump a promis suspendarea exerciţiilor militare comune dintre SUA şi Coreea de Sud. Phenianul a semnalat că aşteaptă să vadă dacă Washingtonul va respecta angajamentul.

În aprilie, Donald Trump a catalogat drept "excelentă" relaţia cu liderul autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, manifestând disponibilitatea organizării unui nou summit. Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat în februarie în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean.

Taguri:
coreea de nord,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici