Coreea de Nord testează un motor cu combustibil solid de mare putere pentru rachete

Coreea de Nord a testat un motor cu combustibil solid de mare putere care, potrivit experţilor, ar permite lansarea mai rapidă a rachetelor balistice. Coreenii încearcă să dezvolte o nouă armă strategică şi îşi accelerează programele nucleare şi de rachete, potrivit Reuters.

496 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord testează un motor cu combustibil solid de mare putere pentru rachete

Coreea de Nord testează un motor cu combustibil solid de mare putere pentru rachete

Testul, supervizat de liderul Kim Jong Un, a fost efectuat joi la baza de lansare a sateliţilor Sohae din Coreea de Nord, a anunţat vineri agenţia oficială de ştiri KCNA. De obicei, baza este folosită pentru a testa noi rachete, inclusiv motoare de rachete şi vehicule de lansare spaţială.

Experţii spun că testul pare să aibă ca scop dezvoltarea unei noi rachete balistice intercontinentale (ICBM) cu combustibil solid, având în vedere forţa de propulsie a motorului, despre care Nordul a spus că a fost „primul de acest fel" din ţară.

Coreea de Nord încearcă să construiască mai multe rachete cu combustibil solid, care sunt mai stabile şi pot fi lansate foarte rapid.

„În comparaţie cu armele cu propulsie lichidă, rachetele cu combustibil solid sunt mai mobile, mai rapid de lansat şi mai uşor de ascuns şi de folosit în timpul unui conflict", a declarat Leif-Eric Easley, profesor de studii internaţionale la Universitatea Ewha din Seul.

Dezvoltarea unei rachete balistice intercontinentale cu combustibil solid a făcut parte din cele cinci sarcini militare ale Nordului prezentate la reuniunea partidului de anul trecut.

După ce a supravegheat testul, Kim a declarat că „o altă problemă importantă în realizarea celor cinci sarcini prioritare" a fost rezolvată cu succes şi şi-a exprimat „speranţa că o altă armă strategică de tip nou va fi realizată în cel mai scurt timp", potrivit KCNA.

În ciuda interdicţiilor şi sancţiunilor internaţionale, Coreea de Nord a efectuat în 2022 un număr fără precedent de teste cu rachete. În acest an a fost testată şi o rachetă intercontinentală capabilă să atingă continentul american.

Ultimul test are loc în timp ce şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, se află la Seul pentru discuţii cu oficialii sud-coreeni. Grossi a promis că va depune toate eforturile pentru a opri programul nuclear nord-coreean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici