Coreea de Sud anunţă că va lua măsuri dacă Rusia şi Coreea de Nord încheie un acord

Coreea de Sud anunţă că va „lua în considerare măsuri de răspuns" dacă Rusia şi Coreea de Nord vor încheia un acord privind armele, potrivit Sky News.

462 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud anunţă că va lua măsuri dacă Rusia şi Coreea de Nord încheie un acord

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Anunţul a fost făcut de Ministerul de Externe al Coreei de Sud.

Yonhap, agenţia de ştiri sud-coreeană, l-a citat pe purtătorul de cuvânt al ministerului, Lim Soo-suk, care a declarat că un astfel de acord ar încălca rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU.

El a declarat că Seulul se va consulta cu SUA şi cu alţi parteneri dacă va exista o cooperare militară între Moscova şi Phenian.

„Dacă există acţiuni care încalcă în mod deschis rezoluţiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi reprezintă o ameninţare semnificativă la adresa securităţii noastre, vom avertiza cu fermitate împotriva lor şi vom lua în considerare măsuri de răspuns", a spus Lim.

El a mai spus că o tranzacţie de arme între Vladimir Putin şi Kim Jong Un ar avea un „impact foarte negativ" asupra relaţiilor dintre Coreea de Sud şi Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici