Coreea de Sud confirmă prima persoană decedată din cauza coronavirusului

  • Autorităţile din Coreea de Sud confirmă prima persoană decedată din cauza coronavirusului
  • 51 de cazuri noi au fost raportate în 24 de ore în Coreea de Sud
  • Numărul total de persoane care au contractat virusul ajunge la 104, anunţă Le Figaro.
831 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud confirmă prima persoană decedată din cauza coronavirusului

Sursa FOTO: Profimedia

Doar în oraşul Daegu, al patrulea cel mai mare din Coreea de Sud, cu peste 2,5 milioane de locuitori, au fost identificate aproape 50 de cazuri. O femeie de 61 de ani, membră a sectei creştine ”Biserica Shincheonji a lui Isus”, neştiind că a contractat boala, este suspectată că a contaminat singură aproximativ 40 de persoane, în special prin participarea la slujbele religioase.

După ce a avut febră pe 10 februarie, femeia a refuzat de două ori să fie testată pentru noul coronavirus, sub pretextul că nu a plecat recent în străinătate. Apoi a luat parte la cel puţin patru slujbe înainte de a fi diagnosticată cu virusul. Municipalitatea Daegu a anunţat că 1001 credincioşi ar fi participat la aceeaşi slujbă cu ea.

Nu departe de Daegu, în Cheongdo, la 320 de kilometri sud de Seul, un bărbat de 60 de ani a murit miercuri din cauza bolii. Acesta a fost testat pozitiv a doua zi după moarte, a anunţat Centrul coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor. El a făcut parte dintr-un grup de 15 persoane infectate - pacienţi şi personal - într-un singur spital, potrivit Le Figaro.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici