Coreea de Sud consideră că dialogul inter-coreean este vital pentru denuclearizarea Coreei de Nord

Ministerul sud-coreean de Externe a anunţat, miercuri, că dialogul inter-coreean şi stabilirea unui canal de comunicare între SUA şi Coreea de Nord reprezintă "pilonii majori" pentru denucleanizarea Peninsulei Coreene, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

167 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud consideră că dialogul inter-coreean este vital pentru denuclearizarea Coreei de Nord

Coreea de Sud consideră că dialogul inter-coreean este vital pentru denuclearizarea Coreei de Nord

Potrivit politicii diplomatice a Coreei de Sud pentru anul 2018, prezentată în Adunarea Naţională (Parlamentul unicameral), ministerul va încerca să construiască un consens global cu privire la necesitatea de a genera un "ciclu virtuos" între îmbunătăţirea relaţiilor cu Phenianul şi soluţionarea problemei nucleare.

Pe măsură ce dialogul inter-coreean va avansa, îmbunătăţit de participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, Ministerul sud-coreean de Externe va discuta cu ţările implicate modalităţi pentru denuclearizarea Coreei de Nord într-o manieră "cuprinzătoare şi pas cu pas" şi pentru a stabili o pace durabilă în Peninsula Coreeană.

"În acelaşi timp, atât timp cât Coreea de Nord va continua dezvoltarea nucleară, vom continua să depunem eforturi pentru a induce schimbarea cursului pe care se află Coreea de Nord, prin aplicarea sancţiunilor comunităţii internaţionale şi printr-o campanie de presiuni", se arată într-un comunicat al diplomaţiei de la Seul.

Ministrul sud-coreean de Externe, Kang Kyung-Wha, a subliniat că este foarte importantă o întâlnire cât mai rapidă între reprezentanţi din Statele Unite şi Coreea de Nord, pentru a deschide calea dialogului şi a denuclearizării.

"În acest scop, guvernul va depune eforturi prin diferite canale pentru a convinge Coreea de Nord să aibă un dialog cu SUA şi să abordeze modalităţi detaliate cu privire la reluarea discuţiilor bilaterale cu SUA", a spus Kang.

Vicepreşedintele american Mike Pence ar fi trebuit să participe la o întâlnire cu oficialii nord-coreeni prezenţi la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, dar Coreea de Nord a anulat întrevederea în ultima clipă, a anunţat cabinetul vicepreşedintelui.

Sportivii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud au defilat împreună la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, sub acelaşi steag la ceremonia de deschidere, o premieră în ultimii 12 ani. Totodată, cele două state au format o echipă comună de hochei feminin pentru evenimentele care se desfăşoară în perioada 9-27 februarie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici