Benjamin Netanyahu: Serviciile israeliene de informaţii au ajutat Australia să prevină un atac terorist

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat, miercuri, că serviciile israeliene de informaţii au ajutat Australia să prevină un atac terorist asupra unui avion de pasageri, relatează site-ul agenţiei Reuters.

645 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Serviciile israeliene de informaţii au ajutat Australia să prevină un atac terorist

Benjamin Netanyahu: Serviciile israeliene de informaţii au ajutat Australia să prevină un atac terorist

"Am dezvăluit astăzi că serviciile de informaţii ale Israelului au împiedicat doborârea unui avion de pasageri australian şi pot să vă spun că aceasta este una dintre multele astfel de acţiuni pe care le-am avut, prevenind terorismul din întreaga lume. Ar fi rezultat un măcel inimaginabil şi o perturbare majoră în transportul aerian la nivel mondial", a spus Netanyahu, în cadrul unei conferinţe la Ierusalim.

Prin intermediul unui comunicat, armata israeliană a precizat că o filială a serviciilor de informaţii militare, cunoscută sub numele de "Unitatea 8200", a împiedicat un "atac aerian în străinătate, plănuit de Stat Islamic".

A fost vorba despre o operaţiune bazată pe schimbul de informaţii la nivel internaţional, care "a salvat vieţile a zeci de oameni", fără a fi oferite detalii despre cursa aeriană vizată de terorişti.

Potrivit unor surse citate de presa israeliană, ar putea fi vorba despre tentativa de atac cu bombă asupra unui avion al Etihad Airways pe ruta Sydney-Abu Dhabi, din iulie 2017. Poliţia australiană a arestat patru bărbaţi suspectaţi că au încercat să fabrice un dispozitiv exploziv pentru a comite un atentat la bordul unui avion de pasageri, în cadrul unui "complot sofisticat inspirat şi regizat" de organizaţia teroristă Stat Islamic.

Un australian şi-ar fi trimis fratele pe aeroportul din Sydney pentru a se îmbarca într-un avion având asupra lui un dispozitiv exploziv improvizat, asamblat după indicaţiile unui comandant al Stat Islamic. Bomba, deghizată sub forma unui tocător de carne din comerţ, nu a trecut de controlul de securitate din cadrul aeroportului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici