Coreea de Sud: Phenianul nu a reuşit să-şi plaseze satelitul pe orbită

Satelitul pe care Coreea de Nord susţine că l-a lansat duminică nu a fost plasat pe orbită, contrar afirmaţiilor regimului comunist, a anunţat ministrul sud-coreean al Apărării, confirmând informaţiile armatei americane.

12 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud: Phenianul nu a reuşit să-şi plaseze satelitul pe orbită

Coreea de Sud confirmă că Phenianul nu a reuşit să-şi plaseze satelitul pe orbită

"Cele trei trepte ale rachetei s-au prăbuşit în mare. Nici un obiect nu a intrat pe orbită", a declarat Lee Sang-hee în faţa Parlamentului.

"Tentativa de a plasa un satelit pe orbită a eşuat", a afirmat el, precizând că Seulul şi aliaţii săi vor "continua să analizeze situaţia".

Anterior, armata americană a dat asigurări că dispozitivul s-a prăbuşit în Oceanul Pacific.

"Prima treaptă a rachetei a căzut în Marea Japoniei", au declarat Comandamentul de apărare aerospaţială din America de Nord (NORAD) şi Comandamentul militar nord, într-un comunicat.

"Treptele rămase, precum şi dispozitivul însuşi au căzut în Oceanul Pacific", au adăugat acestea. "Nici un obiect nu a intrat pe orbită şi nici fragmente nu au căzut în Japonia", conform aceleiaşi surse.

Agenţia de presă oficială a regimului comunist, KCNA, afirmase anterior că Phenianul a reuşit duminică să plaseze un satelit pe orbită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici