Coreea de Sud va cere acţiuni "adecvate" din partea SUA, în cazul activităţilor americane de spionaj

Administraţia din Coreea de Sud a anunţat, luni, că va cere acţiuni "adecvate" din partea Statelor Unite după analizarea activităţilor de spionaj evidenţiate de documentele apărute online, în contextul în care, conform unor surse, Washingtonul ar fi interceptat atât aliaţi, cât şi inamici.

1974 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud va cere acţiuni "adecvate" din partea SUA, în cazul activităţilor americane de spionaj

Coreea de Sud va cere acţiuni "adecvate" din partea SUA, în cazul activităţilor americane de spionaj

Imediat după ce Coreea de Sud şi Statele Unite vor înţelege situaţia, noi intenţionăm să cerem măsuri adecvate din partea Statelor Unite, dacă va fi necesar. Acest proces va porni de la premisele unei relaţii de încredere între doi aliaţi", a declarat un oficial din cadrul Preşedinţiei sud-coreene, citat de agenţia Yonhap.

Dacă există forţe care încearcă să exagereze acest incident înaintea summitului Coreea de Sud-SUA ori încearcă să îl distorsioneze pentru subminarea alianţei, se vor confrunta cu rezistenţă din partea multor oameni", a subliniat oficialul citat, referindu-se la întâlnirea preşedinţilor Yoon Suk Yeol şi Joseph Biden, programată pe 26 aprilie.

Un document secret american apărut pe reţele de socializare online sugerează că serviciile de informaţii americane au interceptat, în martie, discuţii din cadrul Consiliului sud-coreean pentru Siguranţă Naţională. Documentul indică refuzul Administraţiei de la Seul de a răspunde cererii Statelor Unite de a furniza armament Ucrainei.

Conform cotidianului The Washington Post, un alt document sugerează interceptarea unor informaţii despre un plan al Grupului paramilitar rus Wagner de a cumpăra armament din Turcia, aliat al SUA în cadrul NATO.

Alte documente se referă la interceptarea unor informaţii despre activităţile Rusiei şi Iranului, dar, conform CNN, sunt indicii că serviciile americane ar spiona şi aliaţi, printre care Coreea de Sud, Israel şi Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici