Coronavirus: Proteste violente după ce autorităţile au anulat un eveniment religios în Nepal

  • Mai multe persoane au fost rănite în Nepal după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă împotriva a mii de oameni care au la un festival religios joi în ciuda măsurilor de carantina din ţară.
  • Mii de oameni s-au adunat în oraşul Lalitpur în zona carului care ar fi trebuit să trasporte statuia zeităţii Rato Machindranath.
  • Statuia este în mod normal trasă în jurul oraşului timp de o lună.
530 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Proteste violente după ce autorităţile au anulat un eveniment religios în Nepal

Ofiţerii de poliţie au oprit protestatarii atunci când au încercat să mutate carul, folosind tunuri de apă şi gaze lacrimogene. Oamenii au aruncat pietre asupra poliţiei, potrivit Associated Press.

Ciocnirea a continuat ore întregi şi s-a răspândit pe aleile mici de piatră din oraş, care se află la sud de capitala, Kathmandu.

Autorităţile nepaleze au interzis festivalurile în aer liber şi adunările religioase din martie, când a fost impus pentru prima dată o carantină la nivel naţional pentru a opri răspândirea coronavirusului. Carantina a fost ridicată în iulie, dar în Kathmandu şi districtele înconjurătoare a fost reintrodusă luna trecută.

În ciuda măsurilor stricte, numărul cazurilor de virus a continuat să crească.

Călătoriile sunt restricţionate, iar aeroportul din Katmandu permite doar un număr limitat de zboruri internaţionale începând cu această săptămână. Frontierele sunt închise oficial, iar turiştii nu au voie să intre în Nepal.

Nepal a înregistrat joi 1.228 de cazuri noi de coronavirus şi şase decese. De când a început pandemia în ţara din Himalaya, au existat în total 42.877 de cazuri confirmate şi 257 de persoane au murit.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici