Coronavirus. Purtarea măştii devine obligatorie în aer liber în toată Spania. Amenda pentru cei care nu o portă poate ajunge la 30.000 de euro

  • Purtarea măştii a devenit obligatorie pe intreg teriroriul Spaniei, chiar şi la o distanţă de 1,5 metri.
  • Din mai 2020, masca este obligatorie în mijloacele de transport public, în spaţiile închise şi pe drumurile publice când nu era posibilă menţinerea distanţei de siguranţă de doi metri.
918 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Purtarea măştii devine obligatorie în aer liber în toată Spania. Amenda pentru cei care nu o portă poate ajunge la 30.000 de euro

Foto: Profimedia

Purtarea măştii a devenit obligatorie în aer liber pe întreg teriroriul Spaniei, chiar şi la o distanţă de 1,5 metri, măsură care până în prezent era lăsată la latitudinea autorităţilor regionale din fiecare comunitate autonomă.. Regula se poate schimba doar pe plajă, notează Le Figaro.
 
"Este important ca cetăţenii să ştie acest lucru, nu am ajuns la o fază de relaxare şi nu ne putem permite în niciun fel să fim imprudenţi", a spus purtătoarea de cuvânt a guvernului, Maria Jesus Montero.
 
Din mai 2020, masca este obligatorie în mijloacele de transport public, în spaţiile închise şi pe drumurile publice când nu era posibilă menţinerea distanţei de siguranţă  de doi metri.
 
Masca în Spania este obligatorie la şcoală pentru elevii de la vârsta de şase ani, precum şi pentru mersul pe bicicletă. Persoanele care practică sport îşi pot scoate masca, dar numai dacă autorităţile regionale le permit acest lucru. Astfel, sportivii amatori trebuie uneori să se antreneze cu mască, conform reglementărilor impuse în regiunea lor, 
 
În capitala Madrid, de exemplu, masca era deja obligatorie inclusiv în spaţiile publice.
 
Regula de puratare a măştii afară va intra oficial în vigoare miercuri, 31 martie.
 
Amenzile pentru nepurtarea măştii pot ajunge la sume cuprinse între 600 şi 30.000 de euro dacă fapta este considerată o infracţiune gravă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici