Coronavirusul a „scăpat” din laboratorul Wuhan, susţine o investigaţie de la Sunday Times Insight

  • O investigaţie a jurnaliştilor de la Sunday Times Insight arată cum a „scăpat” China coronavirusul din laboratorul din Wuhan.
  • Cercetătorii studiau încă din 2012 nouă tipuri de coronavirusuri similare cu COVID-19.
  • Armata chineză s-a alăturat proiectului şi a desfăşurat experimente secrete pentru a transforma coronavirusurile în arme biologice.
792 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul a „scăpat”  din laboratorul Wuhan, susţine o investigaţie de la Sunday Times Insight

La ce concluzie au ajuns jurnaliştii şi ce dovezi au folosit?

Cercetătorii de la Wuhan, împreună cu armata chineză, lucrau la crearea unor coronavirusuri mortale, chiar în timpul izbucnirii epidemiei COVID-19. Investigatorii americani au concluzionat că sunt puţine informaţii, deoarece armata chineză a fost implicată şi cercetările au fost clasificate.

Cercetările pe coronavirus la Institutul din Wuhan au început încă din 2003, culmea cu fonduri atrase din SUA, de la o fundaţie din New York care avea un preşedinte zoolog, dr Peter Daszak, născut în Marea Britanie, prieten cu o cercetătoare chineză, dr Shi Zhengli, care lucra în domeniul coronavirusului. În cadrul proiectului, cercetători americani i-au învăţat pe chinezi tehnici de manipulare a virusurilor mortale. Acest lucru a fost posibil după ce în 2002, în regiunea Guangdong, a fost o primă epidemie de coronavirus, care a ajuns în 29 de ţări, a infectat 8.000 de oameni şi a ucis 774. Findaţia americană a încercat să ajute China să înţeleagă coronavirusurile şi să se protejeze pe viitor de o nouă epidemie.

În 2012, cercetătorii din laboratorul Wuhan au început să studieze coronavirusurile liliecilor din peşterile din Wuhan. În 2016, au studiat decesul unor muncitori dintr-o mină din Yunnan. În loc să raporteze incidentul, cercetătorii chinezi au mutat probele la Institutul din Wuhan şi au studiat militarizarea coronavirusurilor periculoase, iar armata s-a alăturat acestui proiect care devine clasificat. Folosind şoareci de laborator, cercetătorii au ajuns la o rată a mortalităţii de 75%. În noiembrie 2019, trei cercetători s-au îmbolnăvit, având simptome COVID-19. Cercetătorul militar chinez, Zhou Yusen, a obţinut într-un timp record un vaccin, în februarie 2020 şi sunt indicii că guvernul chinez lucra la un vaccin înainte de declararea pandemiei de SARS COV-2.

 

A învăţat ceva omenirea după această pandemie pentru a evita un nou dezastru pe viitor?

Şapte milioane de oameni au murit la nivel global. Coronavirusul a băgat în carntină o întreagă planetă, ne-a schimbat vieţile şi distrus economiile. În acest caz, oamenii au încercat să prevină efectele unei pandemii şi au creat, din greşeală, una. De asemenea, militarizarea unor astfel de proiecte este foarte periculoasa. Principala lecţie pe care ar trebui să o înveţe statele care se joacă cu armele biologice este că nici ele nu pot fi protejate: China a fost una dintre ţările care a avut cel mai mult de suferit.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici