Coronavirusul migrează din Europa şi pune în pericol peste 1 miliard de oameni. Avertisment OMS: Care ar putea fi următoarele ţări afectate

  • Africa, cu o populaţie de circa 1.2 miliarde oameni, ar putea fi următorul epicentru al pandemiei de coronavirus
  • Până acum, Africa a înregistrat 18.000 de îmbolnăviri şi aproximativ 1.000 decese
  • OMS spune că datele arată o răspândire a COVID-19 în capitalele ţărilor africane
12691 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul migrează din Europa şi pune în pericol peste 1 miliard de oameni. Avertisment OMS: Care ar putea fi următoarele ţări afectate

Coronavirusul migrează din Europa şi pune în pericol peste 1 miliard de oameni. Avertisment OMS: Care ar putea fi următoarele ţări afectate

Africa ar putea deveni următorul epicentru al pandemiei de coronavirus, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Continentul african găzduieşte peste 1.2 miliarde de oameni.
 
Plecat din China, coronavirusul a afectat puternic Europa, apoi Statele Unite ale Americii. Epidemiologii se tem acum că acesta ar putea lovi Africa, continent ale cărui ţări nu sunt pregătite tehnic pentru lupta cu COVID-19.
 
Dr. Matshidiso Moeti, responsabilul OMS pentru întreg continentul african, a spus pentru BBC că OMS a observat deja o răspândire a virusului în capitalele unor ţări precum Africa de Sud, Nigeria, Coasta de Fildeş, Camerun şi Ghana.
 
"Vrem să minimizăm impactul şi proporţiile, pentru că spitalele din Africa nu sunt pregătite pentru a face faţă unei pandemii. Există probeme mari în privinţa numărului de ventilatoare şi de paturi ATI", a spus Matshidiso Moeti.
 
Printre primele decese înregistrate pe continentul african din cauza COVID-19 s-a numărat cel al jurnalistului Zororo Makamba, originar din Zimbabwe. Autorităţile de la Harare au spus că nu au putut obţine un ventilator pulmonar pentru a-l salva pe Makamba.
 
În acest timp, mai multe ţări europene se pregătesc pentru ridicarea restricţiilor privind carantinarea populaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici