Corriere della Sera: 177 de români au fost expulzaţi din Italia

Cotidianul italian Corriere della Sera relatează, în pagina sa electronică, despre 177 de români expulzaţi din Italia, la 15 zile după agresarea Giovannei Reggiani şi după adoptarea de urgenţă a decretului-lege privind repatrierea cetăţenilor comunitari, citând date ale Ministerului de Interne.

5 afișări
Imaginea articolului Corriere della Sera: 177 de români au fost expulzaţi din Italia

Corriere della Sera: Numărul românilor expulzaţi din Italia a ajuns la 177

Duminică, agenţia France Presse relatase, citând presa italiană, că numărul românilor expulzaţi din Italia a ajuns la 117.

Potrivit datele Ministerului italian de Interne, unii dintre românii expulzaţi au fost urcaţi în avioane cu destinaţia Bucureşti, alţii se află în centre de găzduire temporară, în aşteptarea transferului la aeroport, în timp ce alţii au primit ordin de "părăsire a teritoriului naţional în cel mult 30 de zile".

Un clasament al oraşelor italiene, din punctul de vedere al numărului decretelor de expulzare semnate de prefecţi, validate de judecător şi aduse la cunoştinţa persoanelor vizate, relevă faptul că Bologna se situează pe primul loc, cu 41 de ordine de părăsire a teritoriului naţional.

"Persoanele identificate de noi aveau precedente penale şi corespundeau, aşadar, criteriilor fixate de Guvern. Dat fiind însă că în trecut nu au manifestat o înclinaţie deosebită spre violenţă, am considerat că le putem acorda timpul necesar pentru a se organiza şi a pleca împreună cu familiile. Linia urmată trebuie să fie dură, dar cred că în orice operaţiune trebuie să existe omenie şi bun simţ", a declarat prefectul de Bologna, Francesco Cirillo, justificând faptul că le-a acordat imigranţilor români un răgaz de 30 de zile pentru a părăsi teritoriul italian.

Pe locul al doilea în acest clasament se situează Genova, cu 20 de ordine de expulzare, dintre care cea mai mare parte au fost deja puse în aplicare, prin însoţirea la graniţă a persoanelor vizate.

Neapole (sud) ocupă locul al treilea în rândul oraşelor care au emis cele mai multe ordine de expulzare a românilor. Aici, prefectul a semnat 15 ordine, în tip ce la Roma au fost semnate 11.

În restul oraşelor italiene, cifrele sunt destul de reduse, precizează Corriere della Sera, semnalând decalajul uriaş între miile de români menţionaţi ca fiind expulzabili, în primele zile de la declanşarea crizei din Italia, şi numărul modest al expulzărilor puse în practică până la ora actuală.

Astfel, numai şase români au fost expulzaţi din Florenţa, patru din Padova şi câte unul din Veneţia, Reggio Calabria, Pavia şi Udine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici