Corupţia face parte din societatea bulgară, afirmă o analiză Stratfor publicată de WikiLeaks

Corupţia în rândul Guvernului şi poliţiei bulgare nu este în pericol de a face obiectul procedurilor judiciare şi face parte din societate, potrivit unei analize a agenţiei private de informaţii americane Stratfor, redactată în 2008 şi actualizată în iunie 2009.

101 afișări
Imaginea articolului Corupţia face parte din societatea bulgară, afirmă o analiză Stratfor publicată de WikiLeaks

Corupţia face parte din societatea bulgară, afirmă o analiză Stratfor publicată de WikiLeaks (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Analiza a fost dată publicităţii marţi de site-ul WikiLeaks şi de partenerul său bulgar Bivol.bg, relatează site-ul Novinite.com. WikiLeaks a început luni să publice cinci milioane de e-mailuri de la Stratfor, agenţie care întocmeşte şi actualizează periodic evaluări ale ţărilor care prezintă interes pentru investitori.

Informaţia cea mai şocantă despre Bulgaria apare la secţiunea Infracţionalitate, statul fiind calificat drept un centru pentru prostituţie, reţele de trafic de persoane şi de droguri, o ţară în care grupările de crimă organizată sunt active şi influente. Raportul afirmă că crima organizată joacă un rol puternic în guvern şi în mediul de afaceri.

Corupţia în rândul Guvernului şi poliţiei bulgare nu este în pericol de a face obiectul procedurilor judiciare şi face parte din societate. Bunurile străine sunt vizate în mod regulat de crima organizată, prin jafuri, extorsiune, campanii PR negative, atacuri fizice împotriva companiilor şi angajaţilor lor.

Conform analizei, ameninţarea teroristă este redusă în Bulgaria, inundaţiile pe Dunăre reprezintă cel mai mare risc natural, cutremurele nu sunt frecvente, iar Bulgaria nu prezintă potenţial de conflicte cu vecinii şi alte ţări. Textul precizează însă că transporturile şi infrastructura de reacţie la dezastre au nevoie de modernizare, ca şi reţelele energetice şi comunicaţiile maritime, fluviale, rutiere şi feroviare.

În plus, sindicatele nu vor crea probleme, preferând să negocieze şi să facă lobby. Grevele nu sunt frecvente în Bulgaria, iar angajaţii unor organisme publice importante au interdicţie de a intra în grevă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici