Corupţie la nivel înalt: fiul preşedintelui din Columbia va fi judecat pentru spălare de bani

Fiul preşedintelui din Columbia va fi judecat, fiind acuzat de îmbogăţire ilicită şi de spălare de bani. Preşedintele susţine că nu a ştiut despre activităţile fiului, potrivit Reuters.

215 afișări
Imaginea articolului Corupţie la nivel înalt: fiul preşedintelui din Columbia va fi judecat pentru spălare de bani

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Nicolas Petro, fiul preşedintelui Columbia Gustavo Petro, va fi judecat într-un proces de îmbogăţire ilicită şi spălare de bani. Presupusele infracţiuni s-au produs în timp ce Nicolas Petro era politician în provincia Atlantico, a declarat procurorul general.

Petro a fost arestat în Barraquilla, capitala regiunii Atlantico, în iulie împreună cu fosta sa soţie, Daysuris del Carmen Vasquez, care este vizată de acuzaţii similare.

În cadrul unei audieri din august, Petro a pledat nevinovat şi a anunţat că va colabora cu procurorii, care îl acuză că a cumpărat proprietăţi evaluate la 394.000 de dolari cu bani care nu proveneau din salariul său.

Acordul pe care Petro l-a negociat cu procurorii nu s-a încheiat deoarece anchetatorii nu au primit informaţii şi dovezi despre implicarea altor persoane, potrivit procurorului general.

Conform acuzaţiilor, Nicolas Petro a primit bani de la traficanţii de droguri în schimbul includerii lor în planurile de pace ale preşedintelui.

Preşedintele a negat orice legătură cu activităţilor ilegale ale fiului său. Scandalul ameninţă să împiedice negocierile cu grupările armate din Columbia privind predarea armelor şi încheierea unui tratat de pace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici