Costurile deplasării Air Force One - Cât costă o oră de zbor cu avionul prezidenţial american

Costurile deplasării cu aeronava prezidenţială americană Air Force One se ridică la 179.750 de dolari pentru o oră de zbor, în anul fiscal 2012, a declarat maiorul Michelle Lai, pentru ABC News.

568 afișări
Imaginea articolului Costurile deplasării Air Force One - Cât costă o oră de zbor cu avionul prezidenţial american

Costurile deplasării Air Force One - Cât costă o oră de zbor cu avionul prezidenţial american (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această sumă include combustibilul, consumabilele de zbor, reparaţiile şi întreţinerea aeronavei şi a motorului. Salariile piloţilor şi însoţitorilor nu sunt incluse, deoarece acestea sunt plătite indiferent dacă avionul este folosit sau nu, a explicat Lai pentru ABC News.

Prin urmare, deplasarea efectuată joi de preşedintele Barack Obama în statul Florida ar fi costat cel puţin 674.000 de dolari numai pentru zborul Air Force One. În acest stat, preşedintele a susţinut un discurs despre proiectul de buget, apoi a participat la trei reuniuni de strângere de fonduri. Deplasarea de trei zile săptămâna trecută, în trei state, care a inclus două evenimente oficiale şi opt de strângere de fonduri, la care campania preşedintelui a colectat peste opt milioane de dolari, a generat costuri de zbor de 2,1 milioane de dolari.

În ceea ce priveşte proporţia acestor costuri acoperită de campania electorală a lui Obama, experţii afirmă că legislaţia este foarte neclară, iar practica rambursării ţine într-o anumită măsură de "onoare". Campania lui Obama a rambursat până acum peste 1,5 milioane de dolari pentru călătorii în acest ciclu electoral, potrivit datelor Comisiei Electorale Federale.

Secretarul de presă al Casei Albe Jay Carney a explicat săptămâna trecută că administraţia respectă toate regulile şi exemplele precedente pentru călătoriile prezidenţiale cu dublu scop.

Conform regulilor, costurile călătoriilor oficiale ale preşedintelui sunt suportate de contribuabili, în timp ce deplasările politice sunt achitate de comisia de campanie a candidatului. Atunci când călătoriile au dublu scop, oficial şi politic, costurile trebuie împărţite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici