Cotidianul Bild dezvăluie că Germania ar putea folosi avioane militare de transport pentru a urgenta deportările

Germania ar putea folosi avioane militare pentru a-i expulza în ţările de origine pe solicitanţii de azil ale căror cereri au fost respinse, într-un efort de accelerare a deportărilor, pe fondul presiunilor crizei refugiaţilor, scrie cotidianul Bild în ediţia de miercuri, citat de Reuters.

574 afișări
Imaginea articolului Cotidianul Bild dezvăluie că Germania ar putea folosi avioane militare de transport pentru a urgenta deportările

Cotidianul Bild dezvăluie că Germania ar putea folosi avioane militare de transport pentru a urgenta deportările

Guvernul Merkel a anunţat în repetate rânduri că vrea să urgenteze atât procesarea cererilor de azil, cât şi expulzările. Cancelarul Angela Merkel este supusă unor presiuni tot mai mari din cauza modului în care gestionează criza, iar unii dintre conservatorii din partidul pe care îl conduce vor să impună o limitare a migranţilor.

Bild scrie, citând surse guvernamentale regionale, că Guvernul federal şi guvernele celor 16 landuri analizează o accelerare a procesării cererilor de azil, să nu-i informeze în avans pe cei care urmează să fie deportaţi despre acest lucru şi să recurgă la ajutorul armatei.

O sursă din cadrul Guvernului german a declarat că nu s-a convenit asupra vreunui plan de acţiune şi că pe masă se află o serie de opţiuni.

Germania depune eforturi să facă faţă unui aflux de aproximativ 10.000 de migranţi pe zi şi aşteaptă cel puţin 800.000 de refugiaţi până la sfârşitul anului.

Potrivit Bild, numărul noilor cereri de azil este mult mai mare decât al deportărilor. Până la sfârşitul lui septembrie, 193.500 de persoane au fost înregistrate ca având un motiv valabil să solicite azil, scrie publicaţia.

De la începutul anului şii până în august, landurile germane au deportat 11.522 de persoane, în contextul în care tot anul trecut au fost deportate 10.884 de persoane, scrie Bild.

Date guvernamentale arată că, în timp ce mulţi dintre cei care sosesc în Germania fug din calea unor conflicte din Orientul Mijlociu, cel puţin o treime sunt "imigranţi economici" provenind din ţări din Balcani, care au mici speranţe să poată să rămână în mod legal în Germania.

Potrivit unui sondaj Allensbach publicat miercuri, 54% dintre respondenţi afirmă că sunt foarte îngrijoraţi în legătură cu situaţia refugiaţilor în Germania, în timp ce în august procentul era de 40%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici