Craciun încărcat în SUA, cu Guvernul aproape de încetarea activităţii şi ajutorul anti-COVID incert

  • Joe Biden îşi petrece ziua acasă la Delaware şi nu participă la evenimente publice.
  • după weekendul de Crăciun, Camera Reprezentanţilor este programată să voteze în privinţa vetoului lui Trump asupra proiectului de lege privind programul de apărare al ţării, în valoare de 740 miliarde de dolari.
643 afișări
Imaginea articolului Craciun încărcat în SUA, cu Guvernul aproape de încetarea activităţii şi ajutorul anti-COVID incert

Preşedintele ales Joe Biden, a cărui victorie Trump încă refuză să o recunoască la aproape două luni după alegerile din 3 noiembrie, îşi petrece ziua acasă la Delaware şi nu participă la evenimente publice.

Între timp, Congresul, care în mod normal este liber în ultima săptămână din decembrie, se pregăteşte să revină la muncă.

Luni, după weekendul de Crăciun, Camera Reprezentanţilor este programată să voteze în privinţa vetoului lui Trump asupra proiectului de lege privind programul de apărare al ţării, în valoare de 740 miliarde de dolari. Dacă votul din Cameră va avea succes, Senatul ar putea să voteze marţi.

Lupta pentru pachetul de cheltuieli guvernamentale şi de ajutor vine în timp ce americanii se confruntă cu un sezon fără precedent, pe fondul unei pandemii care ucide un număr record de oameni. Aproape 320.000 de americani au murit de COVID-19 în acest an, iar numărul zilnic al deceselor este în repetate rânduri de peste 3.000.

În ajunul Crăciunului, Trump a jucat golf în West Palm Beach, Florida şi a postat pe Twitter o serie de nemulţumiri, repetând afirmaţiile legate de rezultatul alegerilor, inclusiv una adresată republicanilor din Senat, pe care îi acuză că l-au abandonat, deoarece mulţi îl recunosc acum public pe Biden ca învingător.

Trump a emis zeci de graţiere în această săptămână, inclusiv foştilor asistenţi condamnaţi pentru obstrucţionarea unei anchete federale asupra legăturilor lui Trump cu Rusia şi patru agenţi de securitate privaţi condamnaţi pentru uciderea unor civili irakieni neînarmaţi.

Trump i-a uimit pe membrii ambelor partide, când a anunţat în mod neaşteptat săptămâna aceasta că nu susţine proiectul de lege în valoare de 2.300 de miliarde de dolari, un pachet care a avut nevoie de luni de negocieri în Cameră şi Senat. Proiectul de lege prevede 892 miliarde de dolari ajutoare pentru coronavirus şi 1.400 dde miliarde de dolari pentru activitatea guvernului.

Trump, care a fost reprezentat în negocierile cu parlamentarii de către secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin şi nu s-a opusînainte de voturile Camerei şi Senatului, s-a plâns că pachetul alocă prea mulţi bani pentru interese speciale şi ajutor extern şi a spus că suma de 600 de dolari prevăzută ca plată directă către majoritatea americanilor este prea mică, solicitând să fie mărită la 2.000 de dolari.

Fără semnătura lui Trump, aproximativ 14 milioane de persoane îşi pot pierde ajutoarele de şomaj sâmbătă, iar shutdown-ul guvernamental va începe marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
guvern,
biden,
trump

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici