Creşte bilanţul privind victimele naufragiului din Grecia. Este cel mai grav din acest an

Zeci de persoane s-au înecat în naufragiul de miercuri din Grecia. Autorităţile anunţă că astfel se înregistrează cele mai multe victime într-un naufragiu care se produce anul acesta în apele greceşti.

83651 afișări
Imaginea articolului Creşte bilanţul privind victimele naufragiului din Grecia. Este cel mai grav din acest an

Sursa foto: AP

Cel puţin 59 de migranţi s-au înecat miercuri dimineaţa după ce barca în care se aflau s-a răsturnat, potrivit Reuters. Peste 100 de persoane au fost salvate, dar bilanţul deceselor ar putea creşte deoarece mai mulţi oameni sunt dispăruţi. De asemenea, echipele de salvare nu ştiu cu exactitate câţi migranţi se aflau în ambarcaţiunea care s-a răsturnat.

„Ne temem că numărul morţilor va creşte", a declarat un oficial din cadrul Ministerului Transporturilor, potrivit Reuters.

Supravieţuitorii au fost duşi în oraşul Kalamata. Paza de coastă susţine că vasul se îndrepta spre Italia şi a fost reperat marţi în apele internaţionale de un elicopter Frontex. Se pare că nava a plecat din oraşul libian Tobruk, iar la bordul ei se aflau numeroşi tineri din Egipt, Siria şi Pakistan.

Paza de coastă a precizat că migranţii aflaţi la bord au refuzat asistenţa oferită de autorităţile greceşti, iar o operaţiune de căutare şi salvare a fost lansată în primele ore ale zilei de miercuri, după ce ambarcaţiunea s-a răsturnat şi s-a scufundat.

Grecia este una dintre principalele rute către Uniunea Europeană pentru refugiaţii şi migranţii din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa. Cei mai mulţi traversează insulele greceşti venind dinspre Turcia. Totuşi, în ultima perioadă din ce în ce mai multe ambarcaţiuni fac o călătorie mai lungă şi mai periculoasă din Turcia spre Italia, trecând prin Grecia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici