Creşte presiune pe Boris Johnson. Lideri din partidului său îi cer premierului să demisioneze după "Partygate"

Premierul britanic, Boris Johnson, este supus presiunilor pentru a-şi prezenta demisia, fiind contestat de lideri ai Partidului Conservator, după ce a recunoscut că a participat la o petrecere în grădina reşedinţei oficiale în timpul carantinei generale din 2020.

634 afișări
Imaginea articolului Creşte presiune pe Boris Johnson. Lideri din partidului său îi cer premierului să demisioneze după "Partygate"

Creşte presiune pe Boris Johnson. Lideri din partidului său îi cer premierului să demisioneze după "Partygate"

Boris Johnson a prezentat scuze pentru modul în care a organizat evenimentul din grădina de la Downing Street în mai 2020, a declarat că înţelege "furia publică", dar a semnalat că nu vrea să demisioneze. Mai mulţi membri ai Guvernului, inclusiv vicepremierul Dominic Raab, au anunţat că îl susţin pe Boris Johnson.

Însă lideri ai Partidului Conservator, printre care Douglas Ross, William Wragg şi Caroline Nokes, îi cer să demisioneze, conform BBC News. Douglas Ross, liderul filialei din Scoţia a Partidului Conservator, a declarat că a avut "o conversaţie dificilă" cu Boris Johnson după ce şi-a prezentat scuze miercuri în Camera Comunelor.

Douglas Ross a anunţat că va sesiza Comitetul 1922 al Partidului Conservator, care organizează scrutine interne pentru desemnarea liderului formaţiunii. "Este prim-ministru. Guvernul lui a instituit regulile antiepidemice şi trebuie să fie tras la răspundere pentru propriile acţiuni", a declarat Douglas Ross. Sunt necesare 54 de semnături ale deputaţilor conservatori pentru iniţierea de către Comitetul 1922 a procedurii retragerii încrederii liderului formaţiunii şi premierului.

Aproximativ 30 de persoane au participat la petrecerea din 20 mai 2020, iar premierul Boris Johnson susţine că s-a aflat la eveniment 25 de minute "pentru a le mulţumi subordonaţilor" pentru activitatea intensă din timpul pandemiei. Johnson crede că a fost vorba despre "un eveniment de lucru". "Privind în urmă acum, cred că ar fi trebuit să găsesc alt mod de a le mulţumi şi ar fi trebuit să recunosc că, deşi din punct tehnic au fost respectate regulile, milioane şi milioane de oameni nu văd lucrurile în acelaşi fel", a admis Boris Johnson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici