Crime în Toulouse şi Montauban, comise cu aceeasi armă

Aceeaşi armă de calibru 11,43 milimetri a fost utilizată în crimele de la Toulouse, comise luni şi la 11 martie, precum şi la Montauban, la 15 martie, a declarat o sursă apropiată anchetei.

324 afișări
Imaginea articolului Crime în Toulouse şi Montauban, comise cu aceeasi armă

Crime în Toulouse şi Montauban, comise cu aceeasi armă

"Aceeaşi armă" a fost folosită la 11 martie pentru uciderea unui militar la Toulouse, apoi, patru zile mai târziu, pentru uciderea altor doi militari la Montauban şi luni în atacul de la un colegiu evreiesc din Toulouse, soldat cu patru morţi, conform sursei citate.

Vineri, procurorul din Toulouse Michel Valet declara că "o legătură de conexitate indiscutabilă" a fost stabilită pentru a afirma că "glonţul tras la Toulouse (împotriva unui militar la 11 martie-n.r.) şi gloanţele trase la Montauban provin de la aceeaşi armă".

Asemănarea între aceste crime şi atacul soldat luni cu patru morţi la o instituţie şcolară evreiască din Toulouse a determinat Parchetul din Paris să centralizeze, în baza competenţelor sale antiteroriste, cele trei anchete, care sunt "efectuate pentru fapte calificate drept asasinat şi tentative de asasinat în legătură cu o acţiune teroristă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici