„Crimele prin înjunghiere s-au înmulţit”. O sursă guvernamentală din Marea Britanie avertizează asupra unui PERICOL de siguranţă publică în cazul unui Brexit fără acord

Scenariul unui Brexit fără acord îşi produce deja efectele la Londra, care s-ar putea confrunta cu o criză funcţională în rândul forţelor de ordine, relatează The Guardian.

649 afișări
Imaginea articolului „Crimele prin înjunghiere s-au înmulţit”. O sursă guvernamentală din Marea Britanie avertizează asupra unui PERICOL de siguranţă publică în cazul unui Brexit fără acord

„Crimele prin înjunghiere s-au înmulţit”. O sursă guvernamentală din Marea Britanie avertizează asupra unui PERICOL de siguranţă publică în cazul unui Brexit fără acord

La ora actuală, în Marea Britanie se desfăşoară operaţiunea „Snow Bunting”, care are drept obiectiv coordonarea capacităţii de răspuns a poliţiei în contextul problemelor legate de procesul ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Conform cotidianului britanic, una dintre măsurile stipulate în planul „Snow Bunting” este suplimentarea numărului de poliţişti din provincie, însă acest lucru va însemna reducerea schemei de personal din Londra.

„Nu pot să cred că plănuim să mutăm ofiţeri de poliţie de pe străzi într-un moment în care crimele prin înjunghiere au început să se înmulţească”, a declarat o sursă din Guvernul de la Londra.

Comitatul ceremonial Kent a cerut guvernanţilor mai mulţi poliţişti pentru ca autorităţile să fie pregătite, în materie de siguranţă publică, de eventualitatea unui Brexit fără acord.

Camera Comunelor a respins, marţi seară, Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul.

Premierul Theresa May a declarat că miercuri va supune votului Camerei Comunelor o moţiune care prevede ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord Brexit. Dacă această posibilitate va fi respinsă, se va pune oficial problema amânării ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar, programată pe 29 martie.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici