Criminalul în serie din Cipru. Poliţia cipriotă, gest îndelung aşteptat pentru modul de gestionare a cazului

Noul şef al Poliţiei din Republica Cipru a prezentat oficial scuze, în numele instituţiei, pentru modul în care au fost investigate dispariţiile femeilor ucise de către Nicos Metaxas, considerat primul criminal în serie din istoria recentă a ţării, informează France 24.

1300 afișări
Imaginea articolului Criminalul în serie din Cipru. Poliţia cipriotă, gest îndelung aşteptat pentru modul de gestionare a cazului

Crimele atroce din Cipru. Poliţia cipriotă, gest neaşteptat pentru modul de gestionare a cazului criminalului în serie

Nicos Metaxas, un fost ofiţer de armată, în vârstă de 35 de ani şi care se află deja în arest, a recunoscut că a omorât în total şapte femei. Printre victime se numără şi două românce. Scandalul a izbucnit după ce cadavrul uneia dintre victime a fost descoperit de mai mulţi turişti într-o mină abandonată.

Poliţia din Cipru este acuzată că nu a investigat în mod corespunzător dispariţiile în momentul în care au fost semnalate. Din acest motiv, preşedintele Nicos Anastasiades a luat decizia de a-l demite pe Zacharias Chrysostomou din funcţia de şef al Poliţiei. În locul său a fost numit Kypros Michaelides. În cadrul ceremoniei de depunere a jurământului, acesta a prezentat scuze în numele instituţiei, pentru modul în care au fost anchetate dispariţiile.

„Cazurile dureroase şi pierderea unor femei şi copii fără apărare, care veniseră în ţara noastră în căutarea unui viitor mai bun, au afectat grav prestigiul, onoarea şi reputaţia Poliţiei cipriote”, a spus acesta.

„De aceea, ca reprezentant al Poliţiei, vreau (...) să vă cer tuturor iertare pentru că nu am reuşit să protejăm aceste suflete inocente şi lipsite de apărare, care au murit într-un mod atât de tragic şi de nefericit”, a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici