Criza alimentară din regiunea africană Sahel afectează şapte milioane de oameni

Ciza alimentară din regiunea africană Sahel afectează în jur de şapte milioane de oameni dintre care 1,7 milioane copii, a avertizat marţi, la Niamey, Uniunea Europeană, susţinând acordarea de asistenţă cât mai curând posibil.

818 afișări
Imaginea articolului Criza alimentară din regiunea africană Sahel afectează şapte milioane de oameni

Criza alimentară din regiunea africană Sahel afectează şapte milioane de oameni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Criza alimentară va atinge întreaga regiune a Sahelului şi afectează deja şapte milioane de oameni dintre care 1,7 milioane de copii care se află într-o siuaţie vulnerabilă", a afirma Kristalina Georgieva, comisarul european pentru ajutor umanitar, la finalul unei întâlniri cu preşedintele Nigerului, Mahamadou Issoufou.

"Este esenţial ca ajutorul să ajungă cât mai repede posibil la copii pentru a salva cât mai multe vieţi", a subliniat Georgieva ale cărei declaraţii în engleză au fost traduse de un interpret.

Responsabilul european se va deplasa miercuri la Tahoua (vestul nigerian) şi joi la Zinder (centru-est) şi Diffa (est) în regiunile printre cele mai afectate de criză, înainte de a călători în Chad, alt stat sahelian afectat în egală măsură.

Cuprins de crize alimentare cronice, Nigerul are un deficit cerealier de 519.639 de tone, 14 la sută din necesarul de consum pentru cei 15 milioane de locuitori în 2012, conform Ministerului Agriculturii.

Niamey a pus recoltele slabe din acest an pe seama secetei şi a invaziilor de lăcuste şi omizi şi a avertizat la sfârşitul lui decembrie că populaţia a 58 la sută din satele agricole ale ţării "riscă să cunoască dificultăţi alimentare în cursul lunilor următoare".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici