Criză de carburant loveşte puternic Guvernul Boris Johnson. Michel Barnier: Este consecinţa Brexit

  • Premierul Boris Johnson este supus presiunilor în contextul crizei carburanţilor care afectează Marea Britanie
  • Liderul laburist: "Să eliminăm inegalităţile? Nici măcar nu putem face plinul de carburant"
  • Michel Barnier: "Este vorba de una dintre consecinţele automate ale retragerii din UE"
8522 afișări
Imaginea articolului Criză de carburant loveşte puternic Guvernul Boris Johnson. Michel Barnier: Este consecinţa Brexit

Criză de carburant loveşte puternic Guvernul Boris Johnson. Opoziţia: Este consecinţa Brexit

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, este supus presiunilor politice pentru rezolvarea crizei carburanţilor, fiind criticat de opoziţia laburistă şi de fostul negociator al Uniunii Europene Michel Barnier, care consideră că este vorba despre o consecinţă directă a Brexit.

Marea Britanie se confruntă cu o criză de carburant care a paralizat transporturile şi a afectat aprovizionarea supermarketurilor. Criza este efectul însăpririi condiţiilor de lucru pentru şoferii de autocisterne din spaţiul Uniunii Europene.

Guvernul Boris Johnson susţine că situaţia a fost generată de panica şoferilor care s-au grăbit să alimenteze în exces cu carburant. Premierul Boris Johnson susţine că situaţia este sub control şi că armata va pune la dispoziţie şoferi pentru transportul carburanţilor. Armata britanică a anunţat că sunt necesare câteva zile pentru a se organiza pe teren. Conform unor surse citate de publicaţia The Times, perturbările în alimentarea staţiilor de carburanţi ar mai putea dura câteva săptămâni.

"Să eliminăm inegalităţile? Nici măcar nu putem face plinul de carburant", a acuzat liderul Partidului Laburist, sir Keir Starmer, citat de publicaţia The Evening Standard.

"Trebuie să înnoim această naţiune, să facem ordine în casă. Trebuie să fim foarte serioşi, putem câştiga următoarele alegeri", a afirmat sir Keir Starmer, la congresul Partidului Laburist.

La rândul său, Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii Europene pe tema Brexit, a afirmat că actuala criză din Marea Britanie este efectul direct al retragerii din Uniunea Europeană.

"Nu trebuie să fie nimeni surprins. Guvernul britanic a decis retragerea din UE, retragerea din piaţa comunitară, din uniunea vamală. Aceste lucruri generează consecinţe automate. A fost în mod clar alegerea Guvernului britanic şi, în mod clar, este vorba de una dintre consecinţele automate ale retragerii din UE, ale retragerii din piaţa comunitară şi opririi liberei circulaţii a persoanelor", a afirmat Michel Barnier, care va candida pentru funcţia de preşedinte al Franţei, citat de postul ITV.

Boris Johnson a fost unul dintre cei mai activi promotori ai retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici