CRIZA din Catalonia: Procurorii spanioli au cerut arestarea preşedintelui Parlamentului catalan, care a semnat declaraţia de independenţă

Procurorul de stat spaniol a cerut, joi seară, unui judecător arestarea preşedintelui Parlamentului catalan, Carme Forcadell, care a semnat declaraţia de independenţă, în contextul în care investigaţiile privind acuzaţiile de rebeliune continuă, relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

1032 afișări
Imaginea articolului CRIZA din Catalonia: Procurorii spanioli au cerut arestarea preşedintelui Parlamentului catalan, care a semnat declaraţia de independenţă

CRIZA din Catalonia: Procurorul de stat spaniol a cerut arestarea preşedintelui Parlamentului catalan care a semnat declaraţia de independenţă

Procurorul a cerut, de asemenea, arestarea a trei parlamentari catalani, chemaţi în faţa Curţii Supreme, şi eliberarea altor doi, în anumite condiţii, a informat o sursă anonimă.

În cazul în care judecătorul acceptă cererea, preşedintele Parlamentului regional, Carme Forcadell, va fi plasat în arest preventiv alături de opt foşti membri ai Guvernului regional catalan şi de liderii a două grupări proindependenţă, care îşi aşteaptă procesul.

Judecătorul Curţii Supreme, Carmen Lamela, a respins apelul prezentat de avocaţi pentru eliberare.

Independenţa Catalaniei a declanşat cea mai mare criză politică în Spania, în ultimele patru decenii.

Preşedintele Parlamentului regional al Cataloniei, Carme Forcadell, şi alţi cinci parlamentari au ajuns, joi, la Curtea Supremă din Madrid pentru a depune mărturie în procesul privind acţiunile autorităţilor regionale pentru a declara independenţa faţă de Spania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici