CRIZA DIN UCRAINA: Administraţia regională şi comisariatul poliţiei din Lugansk, luate cu asalt de proruşi. Turcinov denunţă "pasivitatea" şi "trădarea" forţelor de ordine din estul Ucrainei

Aproximativ 3.000 de manifestanţi proruşi au luat cu asalt, marţi, sediul administraţiei regionale de la Lugansk, în estul Ucraine. Seara, poliţiştii ucraineni atacaţi au abandonat neînarmaţi comisariatul central al poliţiei.

2136 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA: Administraţia regională şi comisariatul poliţiei din Lugansk, luate cu asalt de proruşi. Turcinov denunţă "pasivitatea" şi "trădarea" forţelor de ordine din estul Ucrainei

CRIZA DIN UCRAINA: Insurgenţi proruşi au lansat un asalt asupra administraţiei regionale de la Lugansk (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE 23:15 - Poliţiştii ucraineni atacaţi la Lugansk au abandonat comisariatul central al poliţiei

Poliţiştii ucraineni atacaţi de către manifestanţi proruşi, marţi după-amiază, la Lugansk, în estul Ucrainei, au abandonat neînarmaţi comisariatul central al poliţiei, a constatat un jurnalist al AFP.

La ora locală 22.40 (22.40, ora României), ei au ieşit în şir indian, însoţiţi de civili şi persoane înarmate, după care au fost urcaţi într-un autobuz.

Aproximativ 1.000 de militanţi proruşi au atacat cu pietre comisariatul central al poliţiei din oraşul ucrainean Lugansk, poliţia ripostând cu gaze lacrimogene.

Marţi dimineaţă, aproximativ 3.000 de manifestanţi proruşi au luat cu asalt sediul Administraţiei regionale din Lugansk.

Sediul serviciilor de securitate din acest oraş cu aproximativ 465.000 de locuitori este ocupat de insurgenţi de la începutul lunii aprilie.

UPDATE 19:22 Oleksandr Turcinov denunţă "pasivitatea" şi "trădarea" forţelor de ordine din estul Ucrainei

Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a denunţat, marţi, "pasivitatea" şi "trădarea" membrilor serviciilor de securitate din estul Ucrainei, în contextul amplificării acţiunilor insurgenţilor proruşi.

"Evenimentele din estul Ucrainei demonstrează lipsa de acţiune, neputinţa şi, uneori, trădarea criminală a forţelor de ordine din regiunile Doneţk şi Lugansk", a declarat Turcinov, citat de AFP.

Activişti proruşi au atacat, luni, participanţi la un miting proeuropean desfăşurat în oraşul ucrainean Doneţk, numeroase persoane fiind rănite în confruntări.

UPDATE 19:16 Militanţi proruşi au atacat comisariatul poliţiei din oraşul ucrainean Lugansk

Aproximativ 1.000 de militanţi proruşi au atacat marţi comisariatul central al poliţiei din oraşul ucrainean Lugansk, poliţia ripostând cu gaze lacrimogene, informează AFP.

Militanţii proruşi au atacat cu pietre, iar forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene.

Sediul serviciilor de securitate din acest oraş cu aproximativ 465.000 de locuitori este ocupat de insurgenţi de la începutul lunii aprilie.

Aproximativ 20 de tineri, înarmaţi cu bare de fier, au spart o fereastră pentru a intra în clădire, care nu era protejată de către poliţie, în timp ce mulţimea aştepta în exterior să poată pătrunde înăntru.

Ei au arborat steagul rus în locul celui ucrainean.

"Preluăm controlul asupra clădirii, pentru a evita (comiterea unor) furturi", a declarat Aleksei Kariakin, un lider prorus.

"Poliţia trebuie să fie cu poporul şi trebuie să ne jure credinţă", a subliniat el, în timp ce, în curtea instituţiei, insurgenţii şi 200-250 de poliţişti în ţinută antirevoltă stăteau faţă în faţă, într-o atmosferă tensionată. Poliţiştii agitau scuturile. Ei erau încercuiţi de către manifestanţi.

Insurgenţii, care au capturat un vehicul de poliţie, au cerut ca poliţiştii să depună armele.

Sediul serviciilor de securitate din acest oraş cu aproximativ 465.000 de locuitori, capitala regiunii cu acelaşi nume, a fost ocupat la începutul lui aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici