CRIZA DIN UCRAINA - Merkel îndeamnă Administraţia de la Kiev să protejeze vieţile manifestanţilor: "Deocamdată, nu intenţionăm să adoptăm sancţiuni"

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cerut, joi, Administraţiei de la Kiev să protejeze vieţile manifestanţilor, după confruntările violente soldate cu moartea a cinci protestatari.

264 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA - Merkel îndeamnă Administraţia de la Kiev să protejeze vieţile manifestanţilor: "Deocamdată, nu intenţionăm să adoptăm sancţiuni"

Angela Merkel (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Cerem Guvernului ucrainean să garanteze libertăţile fundamentale, în special dreptul la manifestaţii paşnice, şi să protejeze vieţile protestatarilor, evitând forţa", a declarat Angela Merkel într-o conferinţă de presă organizată la Berlin.

Cinci protestatari au murit în confruntările cu forţele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alţi aproximativ 300 au fost răniţi. Uniunea Europeană s-a declarat "şocată" de violenţele din Ucraina, avertizând Kievul cu "posibile acţiuni" şi "consecinţe" asupra relaţiilor bilaterale. "Deplângem în termenii cei mai puternici utilizarea forţei şi violenţele", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, adăugând că UE analizează "posibile acţiuni şi consecinţe asupra relaţiilor bilaterale".

Angela Merkel: Deocamdată, nu intenţionăm să adoptăm sancţiuni împotriva Ucrainei

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat joi că deocamdată nu are în vedere adoptarea unor sancţiuni împotriva Ucrainei, în contextul violenţelor de la Kiev, soldate cu cinci morţi.

"Nici eu, nici ministrul de Externe, Frank Walter Steinmeier, nu credem că sancţiunile sunt pe ordinea de zi deocamdată", a declarat Merkel, citată de AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici