CRIZA DIN UCRAINA: Statele Unite au trimis 150 de militari în Estonia

O companie de 150 de militari a Brigăzii 173 aeropurtată a armatei americane a sosit luni în Estonia, completând dispozitivul de 600 de militari în regiune.

727 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA: Statele Unite au trimis 150 de militari în Estonia

CRIZA DIN UCRAINA: Statele Unite au trimis 150 de militari în Estonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Militarii americani au fost trimişi la baza aeriană Amari, unde au fost întâmpinaţi de preşedintele eston, Toomas Hendrik Ilves. Militarii vor fi staţionaţi în Portul Paldiski, situat la Marea Baltică, cel puţin până la sfârşitul anului.

"Relaţiile transatlantice constituie un element vital de securitate într-o lume nonsecurizată. Apreciem prezenţa trupelor aliate pe teritoriul nostru. Estonia este o ţară care a apreciat mereu şi care iubeşte Statele Unite", a declarat preşedintele Ilves.

Săptămâna trecută, o companie de 150 de militari din Brigada 173 aeropurtată a armatei SUA a sosit în Letonia, unde a fost primită în baza Adazi, situată la 20 de kilometri de Riga.

Statele Unite au anunţat că vor trimite 600 de militari în Polonia şi în ţările baltice, un gest adresat Rusiei în contextul crizei din Ucraina.

"Singurul pericol militar în regiunea Mării Baltice este Rusia. Moscova nu recunoaşte neutralitatea: sunteţi cu ei sau împotriva lor", a comentat şeful Statului Major al armatei estone, Riho Terras.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici