Criza din Venezuela: Maduro refuză ajutorul umanitar din SUA, rivalul său îi avertizează pe militari să nu îl blocheze

Guvernul Venezuelei a transmis vineri că Statele Unite ar trebui sa distribuie ajutorul umanitar în Columbia unde este stocat, în timp ce opoziţia a avertizat că blocarea hranei şi a medicamentelor necesare ar putea constitui infracţiuni împotriva umanităţii, relatează Reuters.

2777 afișări
Imaginea articolului Criza din Venezuela: Maduro refuză ajutorul umanitar din SUA, rivalul său îi avertizează pe militari să nu îl blocheze

Maduro refuză ajutorul umanitar din SUA, rivalul său îi avertizează pe militari să nu îl blocheze

La o zi după ce convoiul cu ajutoare a sosit în oraşul de frontieră Cucuta, preşedintele Nicolas Maduro a ridiculizat Statele Unite pentru oferirea unor produse de importanţă scăzută, menţinând în acelaşi timp sancţiuni care blochează 10 miliarde din active şi venituri offshore.

„Luaţi tot ajutorul umanitar şi daţi-l poporului din Cucuta, unde există o mulţime de nevoi", a declarat Maduro într-o conferinţă de presă.

Rivalul Juan Guaido, recunoscut de zeci de ţări drept lider legitim al Venezuelei, i-a avertizat pe ofiţerii militari să nu blocheze sosirea ajutorului pe fondul înmulţirii îmbolnăvirilor şi a malnutriţiei cauzate de un colaps hiperinflaţionist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici