Criza din Venezuela. SUA a cerut o întâlnire a Consiliului de Securitate al ONU/ Intervenţia Moscovei

Statele Unite au cerut joi o întâlnire a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pe tema crizei din Venezuela, după ce preşedintele american Donald Trump a informat miercuri că îl recunoaşte pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, ca preşedinte interimar, relatează site-ul postului France 24.

2152 afișări
Imaginea articolului Criza din Venezuela. SUA a cerut o întâlnire a Consiliului de Securitate al ONU/ Intervenţia Moscovei

SUA a cerut o întâlnire a Consiliului de Securitate al ONU pe tema crizei din Venezuela

Misiunea SUA la Naţiunile Unite a informat joi că a cerut o întâlnire a Consiuliului, la care secretarul de Stat american, Mike Pompeo, este aşteptat să participe.

Pompeo l-a avertizat pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro să nu folosească forţa împotriva protestarilor.

Juan Guaido s-a autoproclamat miercuri preşedinte interimar al Venezuelei, fiind susţinut de SUA şi mai multe state din America Latină, inclusiv Brazilia, Argentina şi Columbia.

Rusia şi China în schimb, au informat că susţin în continuare Guvernul lui Maduro. Mexic, Cuba şi Bolivia îl susţin de asemenea pe Maduro.

Mii de persoane au protestat în ultima săptămână faţă de Guvernul condus de preşedintele Nicolas Maduro.

Serghei Lavrov avertizează împotriva unei intervenţii militare în Venezuela

Moscova îndeamnă toate ţările să renunţe la intenţia de a interveni militar în Venezuela, a declarat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Există semne din partea unor capitale că intervenţia militară nu este exclusă. Face apel la abandonarea unor astfel de idei", a declarat Lavrov.

Juan Guaido s-a autoproclamat miercuri preşedinte interimar al Venezuelei, fiind susţinut de SUA şi mai multe state din America Latină, inclusiv Brazilia, Argentina şi Columbia.

Mii de persoane au protestat în ultima săptămână faţă de Guvernul condus de preşedintele Nicolas Maduro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici