Criza finanicară din SUA îl avantajează pe Barack Obama

Criza financiară americană pare să îl avantajeze pe candidatul democrat la preşedinţia SUA, Barack Obama, potrivit unui sondaj dat publicităţii luni, înregistrând 51 la sută dintre intenţiile de vot, faţă de rivalul său, republicanul John McCain, care a obţinut 46 de procente.

44 afișări
Imaginea articolului Criza finanicară din SUA îl avantajează pe Barack Obama

Criza finanicară din SUA îl avantajează pe Barack Obama în sondaje (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui sondaj realizat de CNN/Opinion Research Corporation, un american din doi le reproşează criza financiară republicanilor, aflaţi la putere de opt ani.

Republicanii sunt mai responsabili de starea economiei decât adversarii lor, consideră 47 la sută dintre alegători, iar 24 de procente susţin că democraţii sunt mai responsabili.

Sondajul anterior CNN/Opinion Research îi plasa pe cei doi candidaţi la egalitate, cu 48 la sută din intenţiile de vot, deşi avansul se încadrează în marja de eroare de trei puncte.

Potrivit studiului, alegătorii îi acordă un avans de zece puncte lui Obama, în privinţa persoanei care este mai pregătită să gestioneze situaţia economică.

Senatorul de Illinois a reuşit să câştige încrederea unui electorat considerat mult timp drept baza taberei republicane, bărbaţii şi persoanele în vârstă.

"Economia a fost considerată întotdeauna drept călcâiul lui Ahile în cazul lui John McCain, iar sondajul CNN a început să evidenţieze un avans al lui Obama la mijlocul săptămânii trecute, chiar în momentul în care criza finanicară a început să afecteze nivelul de trai al americanilor", a declarat un reprezentant pentru sondaje al CNN, Keating Holland.

Cercetarea mai indică faptul că Barack Obama se apropie de sloganul său de campanie referitor la "schimbare" şi adoptat de John McCain după desemnarea candidatului la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, Sarah Palin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici