CRIZA IMIGRANŢILOR: Aproximativ 6.000 de persoane au sosit sâmbătă la Munchen, alte 1.800 de persoane aşteptate duminică

Aproximativ 6.000 de persoane au sosit la Munchem până sâmbătă seara la ora locală 20.00 (21.00, ora României), a anunţat Simone Hilgers, o purtătoare de cuvânt a autorităţilor din Bavaria Superioară care coordonează efortul în faţa afluxului de refugiaţi, relatează AP în pagina electronică.

1317 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Aproximativ 6.000 de persoane au sosit sâmbătă la Munchen, alte 1.800 de persoane aşteptate duminică

CRIZA IMIGRANŢILOR: Aproximativ 6.000 de persoane au sosit sâmbătă la Munchen, alte 1.800 de persoane aşteptate duminică (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Hilgers a declarat pentru agenţia The Associated Press că, din cei 6.000 de oameni, aproximativ 1.700 au fost trimişi deja către alte destinaţii, în afara Bavariei.

Restului de 4.300 de imigranţi fie li se oferă cazare temporară la Munchen, fie urmează să fie transpotaţi cu 27 de autobuze către alte localităţi, în Bavaria, cel mai mare land german.

Toţi au primit îngrijiri medicale, alimente, apă şi haine, a precizat Hilgers.

În afară trenul către Saalfeld, în Turingia, un tren la bordul căruia se află 460 de persoane a plecat de la Munchen către Frankfurt. Alt tren, cu 800 de persoane la bord se află în drum către Dortmund.

Un tren cu 800 de pasageri urma să sosească după miezul nopţii (1.00, ora României) de sâmbătă spre duminică, iar un ultim tren, cu 1.000 de persoane la bord, la ora locală 1.00 (2.00, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici