CRIZA IMIGRANŢILOR: Austria trimite soldaţi la graniţa cu Ungaria, pentru a controla afluxul de refugiaţi

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a anunţat că vor fi trimişi soldaţi la graniţa cu Ungaria pentru a controla situaţia, în condiţiile în care poliţia se aşteaptă la sosirea unui număr mare de refugiaţi din ţara vecină, relatează site-ul The Local.at.

2563 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Austria trimite soldaţi la graniţa cu Ungaria, pentru a controla afluxul de refugiaţi

CRIZA IMIGRANŢILOR: Austria trimite soldaţi la graniţa cu Ungaria, pentru a controla afluxul de refugiaţi (Imagine: Adrian Piclisan / Mediafax Foto)

Punctul de trecere a frontierei austro-ungare de la Nickelsdorf, pe autostrada A4, a fost închis temporar, iar autorităţile apreciază că există riscul unei situaţii de urgenţă.

Peste 16.000 de imigranţi au traversat frontiera începând de sâmbătă după-amiază. Un purtător de cuvânt al poliţiei, Gerald Koller, a declarat că aproximativ 10.000 de refugiaţi ar putea sosi luni la Heiligenkreuz, în landul Burgenland, iar autorităţile locale nu au resursele necesare pentru a face faţă unui număr atât de mare de oameni. Poliţia a instalat bariere metalice pentru a opri refugiaţii, care sosesc cu autocarele în fiecare oră.

Potrivit unor informaţii neconfirmate, Ungaria ar urma să închidă centrul de refugiaţi de la Roszke, unde circa 80.000 de persoane se află în prezent. Centrul este la 386 de kilometri de Austria şi există temeri că refugiaţii ar putea pleca pe jos spre teritoriul austriac.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici