CRIZA IMIGRANŢILOR: Bulgaria, Austria şi Croaţia pledează pentru oprirea IMEDIATĂ a tranzitului refugiaţilor

Bulgaria, Austria, Slovenia şi Croaţia consideră, într-o declaraţie comună, că este inevitabilă luarea unei decizii în sensul opririi în totalitate a tranzitului imigranţilor extracomunitari, din raţiuni de securitate, conform unei declaraţii semnate împreună cu Albania, Macedonia şi Serbia.

2652 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Bulgaria, Austria şi Croaţia pledează pentru oprirea IMEDIATĂ a tranzitului refugiaţilor

CRIZA IMIGRANŢILOR: Bulgaria, Austria şi Croaţia pledează pentru oprirea imediată a tranzitului imigranţilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

"Nu este posibil să procesăm un număr nelimitat de imigranţi şi de solicitări de azil", afirmă, într-un declaraţie comună, miniştrii de Interne din Bulgaria, Austria, Slovenia şi Croaţia.

Declaraţia este semnată şi de miniştrii de Interne din Albania, Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.

"Avem resurse limitate în privinţa capacităţilor de primire; în plus, imigraţia are posibile efecte în materie de securitate internă, coeziune socială şi integrare", subliniază miniştrii de Interne din aceste ţări, conform agenţiei AP.

"Afluxul de imigranţi trebuie redus acum. Căci problema imigranţilor extracomunitari poate pune în pericol supravieţuirea Uniunii Europene", a avertizat ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner.

Săptămâna trecută, Guvernul Austriei a anunţat că va accepta cel mult 80 de solicitanţi de azil pe zi şi cel mult 3.200 de persoane aflate în tranzit. În plus, Austria a instituit controale generalizate la frontierele cu Italia, Slovenia şi Ungaria, pentru limitarea numărului imigranţilor extracomunitari.

Mii de imigranţi sunt blocaţi de câteva zile în nordul Greciei, după ce Macedonia a solicitat documente de identificare suplimentare în cadrul măsurilor de limitare a tranzitului extracomunitarilor spre Occident.

Peste 110.000 de imigranţi şi extracomunitari au sosit în Grecia şi Italia de la începutul acestui an - o creştere importantă faţă de nivelul înregistrat anul trecut în aceeaşi perioadă, a anunţat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici