CRIZA IMIGRANŢILOR - Germania se aşteaptă la sosirea unui număr mare de imigranţi români şi bulgari anul acesta

Numărul cetăţenilor români şi bulgari care vor sosi anul acesta în Germania va creşte considerabil, afirmă Institutul german pentru dezvoltare profesională şi piaţa muncii, care a dat publicităţii un studiu pe tema imigraţiei din România şi Bulgaria, relatează cotidianul Die Presse.

1964 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR - Germania se aşteaptă la sosirea unui număr mare de imigranţi români şi bulgari anul acesta

CRIZA IMIGRANŢILOR - Germania se aşteaptă la sosirea unui număr mare de imigranţi români şi bulgari anul acesta (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Imigraţia din România şi Bulgaria ar urma să reprezinte o provocare pentru piaţa muncii din Germania, în contextul crizei refugiaţilor sirieni, potrivit publicaţiei, citată de agenţia bulgară de presă Focus în pagina online.

Restricţiile impuse muncitorilor din România şi Bulgaria au fost eliminate în Germania la începutul lui 2014, când aproximativ 125.000-130.000 de persoane au sosit în ţară.

Majoritatea s-au integrat relativ repede pe piaţa muncii din Germania, dar aproximativ 17% dintre bulgari au nevoie de asistenţă din partea sistemului social german.

Potrivit estimărilor, tot mai mulţi români şi bulgari îşi vor părăsi ţările în 2015 pentru a se stabili în Germania, iar motivele pentru care emigrează în această ţară sunt de ordin economic.

Peste 12.000 de persoane din România şi Bulgaria au venit în Germania în august, iar potrivit studiului sociologic, numărul lor ar putea ajunge la 150.000 până la sfârşitul anului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici