CRIZA IMIGRANŢILOR: Macedonia decretează stare de urgenţă în două regiuni, ceea ce permite mobilizarea armatei

Guvernul macedonean a decretat stare de urgenţă în două regiuni de frontieră, ceea ce permite mobilizarea armatei pentru a face faţă numărului tot mai mare de imigranţi, relatează presa oficială, citată de BBC News Online.

2712 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Macedonia decretează stare de urgenţă în două regiuni, ceea ce permite mobilizarea armatei

Macedonia decretează stare de urgenţă din cauza imigranţilor, ceea ce permite mobilizarea armatei (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Macedonia este un important punct de tranzit pentru imigranţii care vin dinspre Grecia şi se îndreaptă către state mai bogate din nordul Uniunii Europene.

Aproximativ 44.000 de persoane ar fi tranzitat Macedonia în ultimele două luni, multe dintre ele fugind din calea violenţelor din Siria.

Implicarea armatei "ar creşte nivelul securităţii în rândul cetăţenilor noştri din cele două regiuni şi ar permite o abordare mai cuprinzătoare faţă de oamenii care vor să ceară azil", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Ivo Kotevski, citat de BBC.

Una dintre regiunile în care a fost decretată starea de urgenţă este cea de la frontiera Macedoniei cu Grecia, unde în ultimele zile au avut loc scene haotice, numeroşi imigranţi încercând să urce la bordul trenurilor care merg spre Europa Occidentală.

De asemenea, starea de urgenţă a fost declarată şi în Kumanovo, o regiune din nordul ţării, situată la frontiera cu Serbia.

Potrivit analiştilor, însă, prin sporirea securităţii la graniţele sale, Macedonia ar putea crea probleme Greciei, care deja întâmpină dificultăţi din cauza numărului mare de imigranţi. Conform estimărilor ONU, aproape 160.000 de imigranţi au ajuns în Grecia de la începutul acestui an, dintre care 50.000 numai în ultima lună.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici