Poliţişti din Ungaria şi Austria vor fi mobilizaţi la frontiera dintre Serbia şi Macedonia

Patrule mobile comune formate din poliţişti din Serbia, Ungaria şi Austria vor fi mobilizate la frontiera dintre Serbia şi Macedonia, relatează B92 în pagina electronică.

1678 afișări
Imaginea articolului Poliţişti din Ungaria şi Austria vor fi mobilizaţi la frontiera dintre Serbia şi Macedonia

Poliţişti din Ungaria şi Austria vor fi mobilizaţi la frontiera dintre Serbia şi Macedonia (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

"La graniţa dintre Serbia şi Macedonia împreună cu poliţia sârbă vor fi, de luni, 20 de colegi din Ungaria cu patru vehicule echipate cu camere cu termoviziune", a explicat directorul poliţiei sârbe, Milorad Veljovici, după o întâlnire cu omologul său ungar, Karoly Papp.

Potrivit lui, "aproximativ 1.000 de persoane vor să intre în fiecare zi pe teritoriul Serbiei" pe la graniţele cu Macedonia şi Bulgaria - iar aceşti imigranţi "vor să îşi continue drumul către Ungaria şi alte ţări UE".

"Aceasta este o problemă foarte gravă şi de luni echipele noastre vor colabora în acest domeniu cu colegi din Austria şi probabil şi din Germania", a declarat Veljovici.

Veljovici şi Papp "au conchis că imigranţii ilegali reprezintă o problemă nu numai pentru Serbia şi Ungaria, ci şi pentru întreaga Europă".

Întâlnirea de astăzi a fost iniţiată de miniştrii de resort, a declarat Veljovici, adăugând că "scopul este trimiterea unui mesaj clar publicului din Serbia şi Ungaria şi, dincolo de aceasta, poliţiile sârbă şi ungară tratează această problemă cu seriozitate şi iau măsuri pentru a o reduce la un nivel rezonabil".

Veljovici a subliniat "nivelul ridicat de cooperare dintre cele două forţe de poliţie" şi a afirmat că întâlnirea a abordat problema înfiinţării unor echipe comune de combatere a criminalităţii, "din care, în afară de poliţişti din Ungaria, Germania şi Austria, vor face parte şi poliţişti sârbi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici