Peste 100.000 de imigranţi extracomunitari au ajuns în Uniunea Europeană în iulie

Aproximativ 107.500 de imigranţi extracomunitari au fost depistaţi la frontierele Uniunii Europene în luna iulie, comparativ cu numărul total de 280.000 de imigranţi pe parcursul anului 2014, anunţă Agenţia UE pentru Frontiere (Frontex), informează cotidianul La Repubblica.

350 afișări
Imaginea articolului Peste 100.000 de imigranţi extracomunitari au ajuns în Uniunea Europeană în iulie

Peste 100.000 de imigranţi extracomunitari au ajuns în Uniunea Europeană în iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, în cursul anului 2015, în Uniunea Europeană au ajuns 340.000 de imigranţi extracomunitari.

"Este vorba de presiuni fără precedent asupra autorităţilor din Grecia, Italia şi Ungaria", a declarat Fabrice Leggeri, directorul Frontex.

Majoritatea imigranţilor ajunşi în Uniunea Europeană sunt cetăţeni sirieni şi afgani care intră în Grecia pe la frontiera cu Turcia.

"Este vorba de o situaţie de urgenţă pentru Europa care necesită participarea tuturor statelor membre", a subliniat Leggeri, cerând ajutoare suplimentare pentru Grecia şi Ungaria.

Aproximativ 2.350 de imigranţi s-au înecat în Marea Mediterană, în primele opt luni ale anului 2015, în încercarea de a ajunge în Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici