Croaţia trimite peste 1.000 de imigranţi la frontiera cu Ungaria. Sute dintre aceştia, reţinuţi de autorităţile ungare

Aproximativ 600 de imigranţi au pătruns, vineri după-amiază, din Croaţia în Ungaria, fiind reţinuţi de autorităţile ungare, relatează MTI.

426 afișări
Imaginea articolului Croaţia trimite peste 1.000 de imigranţi la frontiera cu Ungaria. Sute dintre aceştia, reţinuţi de autorităţile ungare

Foto: Arhiva Mediafax Foto

Imigranţii extracomunitari, majoritatea tineri, au fost duşi în centre de înregistrare, anunţă Poliţia ungară, fără a oferi detalii.

Croaţia a trimis 22 de autocare cu imigranţi extracomunitari la frontiera cu Ungaria, unde sunt 200 de poliţişti şi militari ungari, Guvernul de la Zagreb argumentând că nu mai poate primi extracomunitari, informează ziarul Le Figaro.

Cele 22 de autocare, în care sunt câte 60 de imigranţi, nu pot intra în Ungaria, pentru că poliţia ungară a închis punctele de frontieră.

În acest context, Guvernul Ungariei a anunţat că va oferi consultanţă Croaţiei în gestionarea crizei imigranţilor, fără însă a primi imigranţi.

Ungaria a început construirea unui gard metalic pe segmente ale frontierei cu Croaţia.

Aproximativ 14.000 de imigranţi au sosit în Croaţia în ultimele trei zile, în condiţiile în care imigranţii caută o nouă rută pentru a ajunge în ţări membre ale UE după ce Ungaria şi-a închis frontierele, autorităţile croate fiind depăşite de situaţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici