Croaţia a emis mandat internaţional de arestare pe numele lui Zoran Mamic, ex-antrenor al lui Dinamo Zagreb

Croaţia a emis un mandat internaţional de arestare pe numele fostul antrenor al lui Dinamo Zagreb, Zoran Mamic, care nu s-a prezentat săptămâna aceasta pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea pentru înşelăciune, a precizat marţi instanţa din Zagreb, relatează Reuters.

1331 afișări
Imaginea articolului Croaţia a emis mandat internaţional de arestare pe numele lui Zoran Mamic, ex-antrenor al lui Dinamo Zagreb

Foto: Zoran Mamic la Londra/ Tottenham Hotspur vs Dinamo Zagreb

Pedeapsa de patru ani şi opt luni de închisoare a lui Zoran Mamic a fost emisă în martie. Luni trebuia să se prezinte pentru ispăşirea pedepsei până la miezul nopţii. Se crede că se află în Bosnia, deoarece este şi cetăţean bosniac.

"Autorităţile bosniace trebuie să acţioneze în baza mandatului de arestare şi să decidă dacă sunt îndeplinite condiţiile legale pentru ca Mamic să fie predat Croaţiei", precizat purtătorul de cuvânt al instanţei, citat de ageţia de ştiri Hina.

Mamic a cerut executarea pedepsei în Bosnia, dar Croaţia a refuzat-o. El a fost condamnat la închisoare împreună cu fratele său Zdravko Mamic, fost preşedinte executiv Dinamo.

Fuseseră acuzaţi împreună cu un alt fost oficial al Dinamo Zagreb şi un expert fiscal pentru evaziune fiscală în valoare de 12,2 milioane de kuna (1,97 milioane de dolari) şi pentru delapidare a 116 milioane de kuna ( 19 milioane de dolari) din transferurile de jucători de la Dinamo.

Zoran Mamic a demisionat în martie din fucţia de antrenor al lui Dinamo Zagreb, înaintea meciului retur din Europa League împotriva Tottenham Hotspur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici