CRONOLOGIE: Accidente în care au fost implicate elicoptere de tipul celui prăbuşit în România - VIDEO

Elicopterele Sikorsky CH-53 (cunoscute ca Yasour în armata israeliană), de tipul celui prăbuşit luni în România, au fost implicate în numeroase accidente soldate cu victime, în pofida succeselor multiple înregistrate de acestea în diverse misiuni, relatează Haaretz, în ediţia electronică.

447 afișări
Imaginea articolului CRONOLOGIE: Accidente în care au fost implicate elicoptere de tipul celui prăbuşit în România - VIDEO

CRONOLOGIE: Accidente în care au fost implicate elicoptere de tipul celui prăbuşit în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vara 1971 - Un elicopter Yasour se prăbuşeşte în mare în largul coastelor Sinaiului, provocând moartea a zece soldaţi şi ofiţeri care se întorceau din misiune.

Aprilie 1974 - Două elicoptere Yasour intră în coliziune, provocând moartea a opt militari.

Mai 1977 - Un număr de 54 de paraşutişti îşi pierd viaţa într-un accident al unui elicopter Yasour, în apropiere de oraşul Ierihon, din Cisiordania. Câteva luni mai târziu, un alt accident al acestui tip de elicopter provoacă moartea a patru militari în sudul Israelului.

August 1992 - Doi membri ai unităţii de elită "Search and Rescue" au murit în deşertul Iudeei, în timp ce coarda folosită pentru a coborî din elicopterul Yasour s-a rupt.

Februarie 1997 - O coliziune în aer între două elicoptere Yasour provoacă moartea a 73 de militari israelieni aflaţi în drum spre sudul Libanului.

Vara 2006 - În timpul războiului cu Libanul, Hezbollah doboară un elicopter Yasour, provocând moartea a cinci membri ai echipajului. Incidentul putea fi însă mult mai grav, având în vedere că chiar înainte de atac, din elicopter coborâse o echipă de paraşutişti.

Video stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici