CRONOLOGIE: Principalele atacuri teroriste comise în Rusia în ultimii 12 ani

Atentatul-sinucigaş comis luni la aeroportul Domodedovo din Moscova, soldat cu cel puţin 35 de morţi, intervine după numeroase atacuri teroriste comise în Rusia în ultimii ani.

247 afișări
Imaginea articolului CRONOLOGIE: Principalele atacuri teroriste comise în Rusia în ultimii 12 ani

CRONOLOGIE: Principalele atacuri teroriste comise în Rusia în ultimii 12 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

- 1999 -

- 13 septembrie: 118 persoane au murit într-un atac cu bombă care a vizat o clădire din sud-estul Moscovei. Cinci atentate comise în perioada 31 august - 16 septembrie s-au soldat cu 293 de morţi.

- 2002 -

- 23-26 octombrie: un comando cecen înarmat a luat 800 de ostatici în teatrul Dubrovka. Intervenţia forţelor de ordine s-a soldat cu 130 de morţi.

- 2003 - Un dublu atentat sinucigaş comis la Moscova în timpul unui concert rock s-a soldat cu 15 morţi şi 50 de răniţi.

- 5 decembrie: Un atentat sinucigaş revendicat de liderul cecen Şamil Basaiev s-a soldat cu 46 de morţi, într-un tren.

- 2004 -

- 6 februarie: Un atentat s-a soldat cu moartea a 41 de persoane la metroul din Moscova. Atacul a fost revendicat de gruparea cecenă Gazotan Murdash.

- 24 august: Două femei-kamikaze s-au aruncat în aer la bordul a două avioane de pasageri, provocând moartea a 90 de persoane.

- 1 - 3 septembrie: Peste 1.000 de persoane au fost luate ostatice într-o şcoală din Beslan, în Osetia de Nord, de un comando procecen. Peste 330 de persoane au murit după intervenţia forţelor de ordine.

- 2009 -

Un atentat a provocat deraierea unui tren de călători care circula pe ruta Moscova - Sankt-Petersburg, bilanţul atacului fiind de 28 de morţi.

- 2010 -

- 29 martie - Un dublu atentat comis de femei-kamikaze la metroul din Moscova s-a soldat cu 40 de morţi.

- 9 septembrie - Un atac cu maşină-capcană s-a soldat cu 17 morţi la Vladikavkaz, în Osetia de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici