Crucea Roşie estimează că peste 10.000 de oameni sunt dispăruţi în urma inundaţiilor din Libia

Aproximativ 10.000 de persoane sunt considerate dispărute în urma inundaţiilor majore din Libia, a anunţat marţi Federaţia Internaţională a Crucii Roşii (IFRC), potrivit Sky News.

710 afișări
Imaginea articolului Crucea Roşie estimează că peste 10.000 de oameni sunt dispăruţi în urma inundaţiilor din Libia

Sursa foto: Twitter

Un sfert din oraşul Derna, situat în estul ţării, a fost distrus de inundaţii după ce barajele au cedat din cauza furtunii violente. Până în prezent au fost recuperate peste 1.000 de cadavre, au anunţat autorităţile locale.

Se estimează că aproximativ 2.000 de persoane au murit doar in oraşul Derna, iar zona a fost declarată calamitată.

Blocuri de locuinţe, aflate de-a lungul râului Wadi Derna, au dispărut în urma inundaţiilor catastrofale.

„Putem confirma, din sursele noastre independente, că numărul persoanelor dispărute a ajuns la 10.000 până în prezent. Bilanţul victimelor este uriaş şi ar putea ajunge la mii de morţi", a declarat Tamer Ramadan, şeful IFRC în Libia.

Situaţia din Libia este „la fel de devastatoare ca situaţia din Maroc", a mai spus Ramadan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici