Cu 8 zile înainte de Brexit, Jeremy Corbyn va discuta cu liderii UE despre un plan "alternativ"

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, va efectua joi o vizită la Bruxelles cu scopul de a discuta cu liderii UE despre un plan Brexit "alternativ", a anunţat principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, informează cotidianul The Guardian.

941 afișări
Imaginea articolului Cu 8 zile înainte de Brexit, Jeremy Corbyn va discuta cu liderii UE despre un plan "alternativ"

Cu 8 zile înainte de Brexit, Jeremy Corbyn va discuta cu liderii UE despre un plan Brexit "alternativ"

Corbyn este convins că o alternativă la acordul Brexit al premierului Theresa May poate fi convenită în Parlamentul britanic, a comunicat Partidul Laburist.

Liderul opoziţiei britanice se va întâlni cu Martin Selmayr, secretarul general al Comisiei Europene, şi are programate discuţii cu şefi de guverne şi lideri socialişti din mai multe ţări europene, inclusiv premierul spaniol Pedro Sanchez, cât şi cu Michel Barnier, negociatorul-şef al UE.

Întrevederea lui Corbyn cu Barnier, solicitată de liderul laburist, va avea loc joi dimineaţă, cu câteva ore înainte ca premierul Theresa May să discute cu liderii europene despre cererea Londrei de amânare a procesului Brexit.

Corbyn va avea posibilitatea să-şi discute din nou despre viziunea sa privind Brexit, iar Barnier va fi probabil interesat să afle detalii despre poziţia laburiştilor privind un nou referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE.

În urma referendumului din 2016, termenul pentru ieşirea Marii Britanii din UE a fost stabilit pentru 29 martie 2019, iar legislaţia curentă UE, în cea mai mare parte, va continua până la 31 decembrie 2020.

Premierul Theresa May a anunţat miercuri că a solicitat formal amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană până pe 30 iunie, prin prelungirea negocierilor în virtutea Articolului 30 al Tratatului comunitar. Theresa May a susţinut la Londra că nu ar fi corect ca Marea Britanie să participe la scrutinul europarlamentar programat în perioada 23-26 mai. Premierul Marii Britanii a transmis că i-a solicitat formal preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, prelungirea negocierilor în virtutea Articolului 50 al Tratatului UE până pe 30 iunie.

Liderii Uniunii Europene vor stabili la summitul Consiliului European dacă vor accepta producerea Brexit pe 23 mai sau dacă vor opta pentru o amânare mai îndelungată, de cel puţin un an. În al doilea caz, Marea Britanie va trebui să participe la scrutinul europarlamentar. Orice amânare oferită Marii Britanii va trebui fie să dureze până pe 23 mai 2019, fie ar trebui să fie o perioadă semnificativ mai lungă şi va necesita participarea la alegerile europene. Aceasta este singura modalitate de a proteja funcţionarea instituţiilor UE şi capacitatea acestora de a lua decizii", arată un proiect de document al Comisiei Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici